بیش از شصت نفر در سودان جنوبی در دعوا بر سر احشام کشته شدند.
مسئله تملک احشام به لیست طولانی مسایل مورد اختلاف بین جوامع و قبایل این کشور جوان اضافه شده است و به نظر می رسد به سادگی قابل حل نباشد.
این اولین بار نیست که قبایل مناطق مختلف سودان جنوبی بر سر تملک یا دزدی حیوانات به جان هم می افتند. دخالت های دولت مرکزی برای پایان دادن به خشونت ها تا کنون بی نتیجه بوده است.
دعوا بین قبایل دینکا، راپ و پاکام روز چهارشنبه ششم دسامبر در منطقه مرکزی وسترن لیکز در ۲۵۰ کیلومتری شمال غرب جوبا، پایتخت اتفاق افتاد و علاوه بر ۶۰ کشته، دوازده زخمی به جای گذاشت.
به گفته یک مقام مسئول، درگیری ها روز جمعه هم ادامه یافته است.
دعوا بین قبایل دامدار بر سر احشام در سودان تاریخچه ای طولانی و خونین دارد.
زنان و کودکان اولین قربانیان این درگیری ها هستند. ربودن کودکان و تجاوز به زنان به قصد انتقام از رقیب، یکی از نتایج فاجعه بار این برخوردها به شمار می آید.
سخنگوی ریاست جمهوری ضمن محکوم کردن مناقشه اخیر آن را “بی معنا” خواند و رهبران قبایل را به نشستی برای حل دعوا و جلوگیری از خشونت فراخواند.
سودان جنوبی از سال ۲۰۱۳ دچار درگیری های ناشی از جنگ داخلی و چند دستگی است. مشکل کمبود آذوقه، و قحطی در سودان جنوبی خطری جدی برای این جامعه است. به گفته سازمان ملل نیمی از اهالی این کشور نیاز مبرم به مواد غذایی دارند و یک سوم آنها ناچار به ترک خانه هایشان شده اند.
۸ نفر که همگی مرد هستند، به اندازه نیمی از مردم فقیر جهان ثروت دارند:
این هشت نفر ، بیل گیتس (بنیانگذار مایکروسافت)، آمانسیو اورتگا (سرمایهگذار اسپانیایی و مؤسس شرکت ایندیتکس)، وارن بافت (سرمایهگذار آمریکایی)، کارلوس اسلیم (سرمایهگذار مکزیکی)، جف بزوس (بنیانگذار آمازون)، مارک زاکربرگ (بنیانگذار فیسبوک)، لری الیسون (مؤسس شرکت اوراکل) و مایکل بلومبرگ (شهردار سابق نیویورک) هستند.
آکسفام برای نشان دادن اختلاف گسترده و روزافزون سطح طبقاتی در جهان به آمارهای سال ۲۰۱۰ اشاره کرده و گفته است که طبق آخرین محاسبات در آن سال مجموع داراییهای ۴۳ فرد ثروتمند جهان برابر با میزان ثروت نیمی از مردم فقیر جهان بود.
این سازمان خیریه بریتانیایی نسبت به نابرابری فاحش ثروت در جهان هشدار داده و آن را “قبیح و ناپسند” خوانده است.
از سال ۲۰۰۹ تا کنون میزان دارایی ثروتمندان به طور متوسط سالانه ۱۱ درصد افزایش داشته است.
۰۶٫۱۱٫۲۰۱۶ میلیاردرهایی که درسنخوانده ثروتمند شدند :
جان دیویس راکفلر را شاید بتوان ثروتمندترین آمریکایی تمام دورانها نامید. جان دیویس راکفلر از پایهگذاران یک پالایشگاه نفتی بود که از دل آن شرکت نفتی استاندارد اویل برخاست. زمانی که راکفلر در سال ۱۹۳۷ درگذشت، میزان ثروتش حدود ۳۴۰ میلیارد دلار برآورد شد. راکفلر فقط دبیرستان رفت و سپس تنها یک کلاس کوتاه مدت را در کالج گذراند تا اینکه در سن ۱۶ سالگی شروع به کار کرد.
هنری فورد در ۱۶ سالگی مزرعه خانوادگی را ترک کرد و به دیترویت رفت. در ابتدا به عنوان کارآموز کار کردن با ماشینهای صنعتی را یاد گرفت و بعدها مهندس ارشد کمپانی “ادیسون ایلومینیتینگ” شد. فورد نخستین خودرویش را سال ۱۸۹۶ ساخت. او سپس ایده تولید متحرک بر روی چرخ را به اجرا درآورد و به این ترتیب انقلابی در نحوه تولید خودرو ایجاد کرد. دارایی هنری فورد امروزه ۱۹۹ میلیارد دلار برآورد میشود. او در سال ۱۹۴۷ درگذشت.
آمانسیو اورتگا در ۱۴ سالگی مدرسه را ترک کرد و مشغول به کار در یک مغازه فروش پیراهن مردانه شد. در سال ۱۹۷۵ اورتگا کمپانی تولید پوشاک “زارا” را تأسیس کرد. او امروزه به عنوان یکی از امپراتوران صنعت مد و دومین فرد ثروتمند جهان با دارایی ۷۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار شناخته میشود.
لی کاشینگ ثروتمندترین مرد قاره آسیاست. به نقل از مجله “فوربس” میزان داراییهای او حدود ۳۱ میلیارد دلار است. گستره امپراتوری این سرمایهگذار و تاجر نیکوکار هنگکنگی ۵۲ کشور جهان را در برمیگیرد و او ۲۶۰ هزار کارمند دارد. البته لی کاشینگ همیشه زندگی راحتی نداشته است. او پس از مرگ پدرش مجبور به ترک مدرسه و کار کردن در یک کارخانه شد. لی کاشینگ در آن زمان تنها ۱۵ سال داشت.
مایکل دل بدون تردید یکی از معروفترین میلیاردهای جهان است. در رتبهبندی “فوربس” مایکل دل با حدود ۱۶ میلیارد دلار بیست و پنجمین فرد ثروتمند جهان معرفی شده است. دل دوران دانشجویی در اتاق خوابگاهش، زمانی که تنها ۱۹ سال داشت شرکت رایانهای “دل” را تأسیس کرد. او تحصیلاتش در دانشگاه تگزاس را نیمهتمام رها کرد تا بتواند تمام وقت به کار در شرکتش برسد.
فرانسوا پینو : برندهای معروفی همچون گوچی، ایو سن لوران و پوما از جمله زیرمجموعههای شرکت کرینگ هستند که فرانسوا پینو در سال ۱۹۶۳ تأسیس کرد. او در ۱۶ سالگی به دلیل آزار و اذیت همشاگردیها که فقر خانوادهاش را دستمایه تمسخر کرده بودند، مدرسه را کنار گذاشت. میزان داراییهای پینو ۱۳ میلیارد دلار برآورد میشود. او همچنین صاحب ۲ هزار اثر هنری با ارزش در مجموعه شخصیاش است.
استیو جابز ، مؤسس کمپانی “اپل” هم یکی از میلیاردرهایی بود که تحصیل را نیمهکاره رها کرد. او فقط یک ترم در کالج درس خواند. در سال ۱۹۷۶ جابز به همراه دوستانش در گاراژ خانهاش کمپانی اپل را بنیان گذاشت. داراییجابز نزدیک به ۱۱ میلیارد دلار برآورد میشود. او در سال ۲۰۱۱ بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت.
رومن آبراموویچ ، این تاجر روس در ۱۷ سالگی تحصیل را رها کرد. در ابتدا آبراموویچ با فروش اردکهای پلاستیکی در آپارتمانش در مسکو پول درمیآورد. او به واسطه داشتن روابط خوبی که با مقامهای دولتی روسیه داشت، توانست بزرگترین کمپانی نفتی روسیه را بخرد. داراییهای آبراموویچ ۴۸ ساله ۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار تخمین زده میشود.
لارنس گراف در ۱۴ سالگی مدرسه را رها کرد و در یک جواهر فروشی به عنوان پادو مشغول به کار از جمله تمیز کردن توالت شد. در سال ۱۹۶۰ گراف امپراتوری “الماسهای گراف” را تأسیس کرد. دو سال بعد در ۲۴ سالگی دو مغازه جواهرفروشی در لندن را که نخستین مغازههایش به شمار میرفتند، باز کرد. گراف ۷۸ ساله نزدیک به ۵ میلیارد دلار ثروت دارد.
ریچارد چارلز نیکولاس برانسون ، به دلیل ابتلا به بیماری خوانشپریشی (Dyslexia) مدرسه را رها کرد. با این حال برانسون توانست در سالهای بعد ثروتی میلیاردی به هم بزند. او در سال ۱۹۷۰ نخستین شرکتاش را بنیان گذاشت که “ویرجین رکوردز” نام داشت. برانسون به مرور شرکت هوایی “ویرجین آتلانتیک” و شرکتهای “ویرجین موبایل” و “ویرجین ترین” را نیز تأسیس کرد. میزان ثروت او به نقل از مجله فوربس ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار است.
کرک کرکوریان در کلاس هشتم مدرسه را ترک کرد. در ابتدا به عنوان بوکسور آماتور و خلبان هواپیما در جنگ جهانی دوم روزگار را سپری کرد و سالها بعد به عنوان میلیاردر به شهرت رسید. کرک کرکوریان در سال ۱۹۶۲ یک قطعه زمین در لاسوگاس خرید. چند سال بعد او صاحب چندین هتل در لاسوگاس بود و از مهمترین سرمایهگذاران صنعت سینما و خودروسازی به شمار میرفت. کرکوریان به هنگام مرگ در سال ۲۰۱۵ ثروتی بالغ بر ۴ میلیارد دلار داشت.
دیوید اچ. مرداک در کلاس هشتم تحصیل را رها کرد و تا سال ۱۹۴۵ که به ارتش آمریکا پیوست، در یک پمپ بنزین مشغول کار بود. پس از بازگشت از جنگ دیوید هوارد مرداک رستورانی در دیترویت خرید. در سال ۱۹۸۵ او شرکت املاک “Castle & Cook” را خرید که شرکت غذایی Dole نیز جزو زیرمجموعههایش بود. این شرکت اکنون بزرگترین تولیدکننده میوه و سبزیجات در جهان به شمار میرود. میزان ثروت دیوید اچ. مرداک ۳ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
ریچارد دزموند این میلیاردر بریتانیایی رئیس شرکت رسانهای Northern & Shell است. روزنامههای دیلی اکسپرس، دیلی استار و نیز شبکه تلویزیونی Channel 5 به دزموند تعلق دارند. حقیقتی که خیلیها از آن اطلاع ندارند این است که ریچارد دزموند در ۱۶ سالگی مدرسه را ترک کرد. در سال ۱۹۷۴ او به عنوان ناشر نخستین روزنامهاش را منتشر کرد. میزان دارایی دزموند یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار برآورد میشود.
کارل لیندنر جونیور در ۱۴ سالگی درس را رها کرد و به عنوان توزیعکننده شیر در شرکت خانوادگی مشغول به کار شد. او سپس همراه دو برادرش یک بستنیفروشی راه انداخت که بعدها از دل آن بستنیفروشی زنجیرهای United Dairy Farmers با نزدیک به ۲۰۰ شعبه بوجود آمد. در سال ۱۹۹۹ او سهامدار و عضو هیئتمدیره باشگاه بیسبال Cincinnati Reds شد. لیندنر با ثروتی بالغ بر ۱/۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۱ چشم از جهان فروبست.
لو لویف در سال ۱۹۷۱ همراه با خانوادهاش از ازبکستان به اسرائیل مهاجرت کرد. او که در فقر بزرگ شده بود در ۱۶ سالگی مدرسه را ترک کرد و به عنوان تراشدهنده الماس مشغول کارآموزی شد. لو لویف بعدها برای پیدا کردن الماسهای قیمتی به سرتاسر جهان سفر کرد و یک امپراتوری الماس را بنا نهاد. به نقل از فوربس ثروت او یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است.
منبع : دویچه وله
——–——————————————————
آدرس و اسامی صفحات مرتبط با مجموعه عصر آنارشیسم
The names and addresses that related to anarchism era website
۱- آدرس ” دختران آنارشیست افغانستان ” در اینستاگرام
https://www.instagram.com/dokhtarananarshist_afghanestan
———————————————————–
۲- آدرس “دختران آنارشیست افغان ” در فیسبوک
https://www.facebook.com/Afghan-Anarchist-Girls-116992605591873
————————————————————–
۳- آدرس آنارشیستهای رشت در اینستاگرام
https://www.instagram.com/anarshist.rasht
———————————————————
۴- آدرس صفحه آنارشیستهای شهر بوکان ( ئانارکیسته کانی بوکان ) در اینستاگرام
https://www.instagram.com/bokan_anarchy
———————————————————–
۵- آدرس آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر در تلگرام
————————————————
۶- آدرس آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر در اینستاگرام
https://www.instagram.com/anarshistshahinshahr
———————————————————
۷- آدرس کانال آنارشیستهای کردستان در تلگرام
بڵاوکردنەوەی بیرو هزری ئانارکیستی
—————————————————-
۸- آدرس آنارشیستهای مریوان در کانال نلگرام
——————————————–
۹- آدرس عصر آنارشیسم در اینستاگرام
https://instagram.com/asranarshism/
—————————————-
۱۰- آدرس عصر آنارشیسم در تلگرام
https://telegram.me/asranarshism
۱۱- سایت عصر آنارشیسم
————————————————–
۱۴ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidaritywiththeRojava
———————————————————-
۱۵ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
https://www.facebook.com/sedaye.bisedayan
————————————————————
۱۶ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
https://www.facebook.com/irananarchistlabors
——————————————————
۱۷- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
https://www.facebook.com/anarchistlibraryfa
————————————————–
۸ ۱– فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
https://www.facebook.com/anarchistinsupportbaluchistan
—————————————————–
۱۹ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
https://www.facebook.com/anarchistartistss
————————————————-
۲۰ – فیسبوک دانشجویا ن آنارشیست
https://www.facebook.com/anarchiststudents
——————————————-
۲۱ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
https://www.facebook.com/shahre.shahin
———————————————–
۲۲ – فیسبوک آنتی فاشیست
https://www.facebook.com/ShahinShahrPolitik
————————————————
۲۳ – عصر آنارشیسم در تلگرام
https://telegram.me/asranarshism
———————————
۲۴- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
https://instagram.com/asranarshism/
———————————
۲۵ – عصر آنارشیسم در توئیتر
https://twitter.com/asranarshism
——————————————–
۲۶ – بالاچه عصر آنارشیسم در بالاترین
https://www.balatarin.com/b/anarchismera
——————————-
۲۷- فیسبوک میتینگ دهه هفتاد و هشتادی ها
——————————————
https://plus.google.com/u/0/114261734790222308813
——————————————-
—————————————–
آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم
Federation of Anarchism Era Social Media Pages
۱- آدرس تماس با ما
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکور - Anarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ – توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیستهای افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیستهای مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیستهای کابل