موضوع بازار سیاه “جنین و تخمک” نیز مدتی است مورد توجه واقع شده است. به نوشته رسانههای ایران مراکز مجاز درمان ناباروری با کمبود جنین و تخمک اهدایی روبهرو هستند و در این میان بازار اهدای غیرقانونی تخمک و جنین، داغتر از قبل شده است.
تجارت سکس یکی از فعالیتهای پرسود محسوب میشود. ارزش بازار سیاه روسپیگری در حدود ۱۸۷ میلیارد دلار برآورد میشود. در ایران روسپیگری غیرقانونی است و در مورد بازار سیاه آن آمار رسمی وجود ندارد.
چندین سال است که بازار سیاه اندامهای زیستی مانند کلیه در ایران رونق یافته است. مشکلات اقتصادی یکی از مهمترین دلایل این موضوع عنوان میشود. به جز فروش این اندامها در داخل ایران، صادرات آن به کشورهای دیگر نیز صورت میگیرد.
قاچاق انسان نیز بازار سیاه خود را دارد. هزینه قاچاق یک نفر از ایران به کشورهای اروپایی در حدود ۲۴ هزار دلار برآورد میشود. هزینه قاچاق شهروندان افغانستان به ایران در حدود ۷۰۰ دلار و به بریتانیا ۲۵هزار دلار است.
بر اساس آمارهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ایران، ارزش قاچاق سوخت در این کشور در حدود ۵ میلیارد دلار برآورد میشود. اختلاف قابل توجه قیمت سوخت در ایران و کشورهای همسایه یکی از مهمترین دلایل این موضوع عنوان میشود. ارزش بازار سیاه سوخت در جهان در حدود ۵۳ میلیارد دلار است. به شکل ویژه عرضه بنزین در بازار سیاه در سالهای اخیر افزایش یافته است.
بر اساس آمارهای غیر رسمی ارزش بازار سیاه مواد مخدر در ایران نیز در حدود ۸ میلیارد دلار برآورد میشود. به عنوان نمونه از این میزان بیش از ۳ میلیارد دلار آن به هروئین اختصاص دارد. ارزش جهانی بازار سیاه هروئین در حدود ۶۸ میلیارد دلار برآورد شده است.
در مورد ارزش قاچاق سیگار به ایران نیز آمارها متفاوت است. گفته میشود که دستکم ارزش بازار سیگار قاچاق در ایران ۵ میلیارد دلار است. این رقم در بازار جهانی ۵۰ میلیارد دلار است.
قرصهای اکستازی (MDMA) نیز در بازار سیاه ایران یافت میشوند. در سالهای اخیر مصرف این مواد افزایش قابل توجهی داشته است. بخشی از این قرصها نیز در داخل ایران تولید و به کشورهای دیگر صادر میشوند. ارزش جهانی بازار سیاه اکستازی در حدود ۱۶ میلیارد دلار برآورد میشود.
ارزش بازار سیاه جهانی کریستال (از مشتقات متآمفتامین) در حدود ۲۸ میلیارد دلار است. این ماده روان گردان در ایران نیز مورد استفاده قرار میگیرد به نام شیشه مشهور است. قیمت شیشه در چند سال اخیر در ایران کاهش یافته از ۱۳۰ هزار تومان به گرمی ۵۰ هزار تومان رسیده است.
محصولات سینمایی نیز در بازار سیاه جهانی سهم قابل توجهی دارد. در حالی که بر پایه برخی امار غیر رسمی ارزش این بازار در ایران بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار است، ارزش بازار جهانی آن در حدود ۶۰ میلیارد دلار برآورد میشود.
تهیه دارو و برخی تجهیزات پزشکی از بازار سیاه در ایران امر تازهای نیست. در سالهای اخیر و با افزایش تحریمهای بینالمللی علیه برنامه هستهای ایران، این بازار سیاه نیز رونق زیادی گرفته است.
ماریجوانا یا گراس یکی از بزرگترین بازارهای سیاه از نظر ارزش دلاری را در اختیار دارد. ارزش این بازار در حدود ۱۴۲ میلیارد دلار است. ارزش بازار سیاه این ماده در ایران مشخص نیست. بر اساس گزارش روزنامه شرق قیمت یک گرم ماریجوانا در ایران بین ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان برآورد شده است.
بازار سیاه مشروبات الکی در ایران نیز رونق دارد. دلیل این امر ممنوع بودن تولید، واردات و مصرف این کالا در ایران است. براورد میشود بازار سیاه مشروبات الکلی در ایران بیش از یک میلیارد دلار ارزش داشته باشد.
اجناس تقلبی در بازار ایران به وفور یافت میشوند. بخشی از این کالاها به صورت رسمی و بخشی دیگر از طریق بازار سیاه توزیع میشوند. بر اساس آمارهای غیر رسمی ارزش این بازار در ایران در حدود ۱۰۰ میلیون دلار است. ارزش جهانی این بازار بیش از ۶۵۰ میلیارد دلار برآورد میشود.
بازار سیاه مدارک دانشگاهی و پایاننامههای تحصیلی نیز در ایران داغ است. به نوشته خبرگزاری آنا قیمت مدرک لیسانس در ایران بدون استعلام ۶۰۰ هزار تومان و همراه با استعلام تایید مدرک از سوی مراکز اموزشی ۵۰ میلیون تومان است. این مبلغ برای مدرک فوق لیسانس ۸ تا ۱۰ میلیون تومان برآورد میشود.
فروش بلیط هواپیما و قطار در ایران نیز در بازار سیاه رونق دارد. به نوشته رسانههای ایران این بازار سیاه همزمان با نزدیک شدن به تعطیلات نوروزی و افزایش مسافرتها گسرش مییابد و آژانسهای مسافرتی با قیمتهای بیشتری بلیطهای خود را به فروش میرسانند.
اسکناس نو نیز همزمان با نزدیک شدن به سال نو، ارزش زیادی مییابد. با وجود عرضه اسکناسهای نو توسط سیستم بانکی اما بازار سیاه این اسکناسها نیز شکل میگیرد.
ارزش بازار سیاه جهانی نرمافزارهای کامپیوتری در حدود ۶۰ میلیارد دلار است. در مورد ارزش بازار سیاه این محصولات در ایران اطلاعاتی در دست نیست.
شاید تازهترین بازار سیاهی که رسانههای ایران از آن خبر میدهند، بازار خرید و فروش حواله ودعوتنامههای خودرو “دنا” است. گفته میشود این بازار سیاه موجب شده که قیمت نهایی ۱۰ میلیون تومان گرانتر به نسبت قیمت کارخانه تمام شود و ۵۲ میلیون به فروش برسد.
عقبماندگی اقتصادی ایران به روایت علی لاریجانی :
رئیس مجلس ایران در یک سخنرانی کم سابقه ابعاد فاحش عقبماندگی ایران در عرصههای اقتصادی و مدیریتی را با ذکر آماری تشریح کرده است.
علی لاریجانی روز پنجشنبه در سخنرانی در در دوازدهمین کنگره سراسری جامعه اسلامی مهندسین و گرامیداشت هفته دولت با ذکر آماری نمایی نگرانکننده از وضعیت اقتصادی و مدیریتی ایران به دست داد.
به گفته لاریجانی سرانه تولید ناخالص ملی یکی از مولفههای وضعیت اقتصادی یک کشور است، ولی در این زمینه ایران در میان ۱۸۵ کشور در رتبه ۹۴ ایستاده است و از نظر آزادی اقتصادی نیز ایران در ته جدول است و در میان ۱۷۸ کشور مقام ۱۷۱ را داراست. او در توصیف این ارقام گفت که «این بدان معناست که رقابت در کشور ما بسیار پایین است.»
لاریجانی ایران را به لحاظ بیکاری نیز در میان ۱۰۴ کشور در مقام ۸۲ ذکر کرد و گفت که کشورهای کمی در جهان نرخ دو رقمی بیکاری دارند که ایران یکی از آنهاست. لاریجانی با اشاره به این که ایران در میان ۱۷۸ کشور جهان به لحاظ جذب سرمایه خارجی در مقام ۱۶۴ ایستاده است، افزود: « ما از نظر جذب سرمایهگذاری مشکل داریم که در این شرایط رتبه ایران در بین ۱۸۷ کشور از لحاظ حمایت از سرمایهگذاری، ۱۶۷ است. این موضوع نشان میدهد که مردم ما ترجیح میدهند پولشان را در جاهایی که زود نتیجه میدهد سرمایهگذاری کنند آن هم به خاطر شرایط سخت و فسادانگیز بوروکراتیک کشور است که مردم ترجیح میدهند پولشان را در جای امنی همچون بانک قرار داده و همان سود ۱۸ درصد را گرفته اما در تولید سرمایهگذاری نکنند.»
روستاهایی که خالی شدهاند، مغزهایی که از کشور میروند
ایران به روایت رئیس مجلس در زمینه رعایت حقوق مالکیت معنوی نیز از ۱۴۰ کشور در رتبه ۱۳۰ است که «این موضوع نگرانیرا در بین کارآفرینان ایجاد کرده است.» و در حالی که رهبر ایران و برخی از مقامهای ارشد پیوسته غنیسازی پرهزینه یا برخی اقدامات در زمینه صنعت نانو یا سلولهای بنیادی را نشانه پیشرفت “شگرف” ایران ذکر میکنند، علی لاریجانی با استناد به آمار میگوید که ایران «از لحاظ دسترسی به آخرین فناوری از بین ۱۴۰ کشور در رتبه ۱۱۱ قرار دارد. موضوعی که شاید دلیل آن نگرش سطحی مدیریتها و نبود افق دید برای استفاده از فناوریهای نو است.»
لاریجانی سپس با اشاره به این که تنها ۵۰ درصد برنامههای توسعهای ایران به اجرا درمیآیند این کشور را در جذب استعدادها در میان ۱۴۰کشور، در مقام ۱۳۴ دانست که نماد برجسته آن خروج گسترده مغزها از ایران است.
ایران ۱۴۰۴، شاید وقتی دیگر
جمهوری اسلامی پیوسته شعار رسیدگی به روستاها و مناطق دورافتاده را تکرار کرده و خود را هوادار آن نشان داده است. اما علی لاریجانی میگوید که پس از ۳۷ سال، امروز «روستاها در حال تخلیهشدن هستند به این دلیل که چرخه اقتصادی مطلوبی در روستاها برای پیشرفت وجود ندارد و آنها مجبور به مهاجرت میشود. نتیجه آن است که ۷۰ درصد مردم ایران شهرنشین شدهاند و ایران به این لحاظ در میان ۲۱۶ کشور در مقام دوازدهم ایستاده است.»
سخنان کمسابقه لاریجانی در باره عقبماندگیهای اقتصادی ایران در حالی است که جمهوری اسلامی مطابق با طرح معروف به “سند چشمانداز ۱۴۰۴ ایران” که سند بالادستی برای توسعه ایران به شمار میرود باید تا این سال « در جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقهی آسیای جنوب غربی (شامل آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهای همسایه) با تأکید بر جنبش نرمافزاری و تولید علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقاء نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل» قرار گیرد. معلوم نیست که با آمار مورد اشاره لاریجانی که در برخی شاخصها نسبت به زمان انقلاب هم عقبرفت اساسی نشان میدهد، چگونه ایران قرار است به “سند چشمانداز ۱۴۰۴” برسد.
«روزانه ۳۸۵۰ کانتینر بدون نظارت» از بندرعباس وارد کشور میشود:
دادستان کل کشور از ورود روزانه سه هزار و ۸۵۰ کامیون از طریق بندرعباس به ایران «بدون بازرسی و نظارت» خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجعفر منتظری روز دوشنبه (اول شهریور) در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر این مطلب را بیان کرده است.
آقای منتظری «جابجایی مواد مخدر از مرزهای خاکی به آبی» را از جمله مشکلات مرزهای ایران اعلام کرده و گفته این وضعیت ناشی از «عدم کنترل کامل» مرزهاست.
وی براساس شنیدههای خود گفته روزانه «چهارهزار کامیون و کانتینر از بندرعباس به داخل کشور وارد میشوند که تنها ۱۵۰ عدد از آنها کنترل و بازبینی میشوند.»
منتظری احتمال داده محتوای سه هزار و ۸۵۰ کانتینری که در بندرعباس «بازرسی» نمیشود، کالای «مجاز، غیرمجاز و یا مواد مخدر» باشد.
وی خطاب به دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر هم گفته که «آیا مقرونبهصرفه نیست که ما دستگاههای لازم را به منظور کنترل مبادی مرزها و بنادر مهم به هر قیمتی خریداری کرده و در آنجا نصب کنیم؟»
پیشتر حبیبالله حقیقی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم در این زمینه اعلام کرده بود که «روزانه چهار هزار کانتینر از طریق بندر شهید رجایی وارد و خارج میشود که این بندر با یک دستگاه ایکسری، تنها قادر به چک کردن ۲۰۰ کانتینر است.»
آنطور که این مقام مسئول گفته روزانه سه هزار و ۸۰۰ کانتیر «بدون کمترین امکانات بازرسی از طریق بندر رجایی وارد و خارج میشود.»
حقیقی گفته «با حساب سرانگشتی میتوان گفت سالانه ۱۰ هزار کانتینر با ضریب خطای بالا تنها از پایانه شهید رجایی جابجا میشود و این تنها شرایط حاکم در بندر شهید رجایی است.»
قاچاق کالا در ایران به یکی از مهمترین معضلات اقتصادی و نمادهای «فساد» در این کشور تبدیل شده که علی خامنهای در واکنش به ادامه این وضعیت خواستار به «آتش» کشیده شدن کالاهای قاچاق شده است.
این در حالی است که برخی از رسانهها و مقامهای مسئول از دست داشتن افراد «متنفذ» در قاچاق به خصوص واردات تانکرهای «مشروب» و «اسلحه» در ایران سخن به میان آوردهاند.
دی ماه سال ۱۳۹۴ عبدالرضا مصری، سخنگوی وقت هیئت رئیسه مجلس از ورود تانکرهای «مشروب» و «اسلحه» به ایران از سوی افراد «متنفذ» خبر داده و گفته بود که این تانکرها بدون «هیچ نظارتی» از عراق وارد ایران میشود.
از برخی نهادهای نظامی، امنیتی و حکومتی به عنوان مهمترین عاملان قاچاق کالا و ارز در جمهوری اسلامی نام برده میشود که تاکنون هیچ مرجع رسمی حاضر به اعلام نام این نهادها نشده است.
براساس اعلام آبانماه سال ۱۳۹۴ علیرضا جمشیدی، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، ارزش سالیانه حجم کالاهای قاچاق در اقتصاد ایران «۲۰ میلیارد دلار» است.
بر اساس محاسبه آقای جمشیدی به ازای ورود هر یک میلیارد دلار کالای خارجی قاچاق، ۱۰۰ هزار فرصت شغلی از بین میرود.
نماینده سازمان ملل: بحران آب ایران جدی است :
هماهنگکننده مقیم سازمان ملل متحد بحران آب در ایران را جدی دانست و از رسانهها خواست، با اطلاعرسانیهای خود مردم را از اوضاع آٰگاه کنند. او خواستار همتی ملی و تغییر الگوی مصرف برای رفع این بحران شد.
گری لوئیس که در دفتر سازمان ملل متحد در تهران مسئولیت هماهنگیهای لازم برای اجرای منشور سازمان ملل متحد را بر عهده دارد، از جمله در زمینه بحران آب با خبرگزاری ایرنا گفتوگو گرد.
گری لوئیس با اشاره به تغییرات اقلیمی در ایران هشدار داد که ایران در آینده گرمتر و خشکتر میشود. او تصمیمهایی که در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته توسط دولتهای مختلف گرفته شد را عامل چالشهای زیستمحیطی امروز ایران نامید.
باور لوئیس این است که مشکل محیط زیست ایران بسیار جدی است و تا دو ـ سه دهه آینده گریبان بسیاری از مردم این کشور را خواهد گرفت. به نظر لوئیس، بسیاری از این مشکلات مانند خشکی دریاچه ارومیه متوجه تصمیمهایی در سطح ملی است.
اما در مورد برخی مشکلات نیز تقصیر بر گردن تصمیمهای دو طرف مرزهاست. گری لوئیس تشریح کرد: «بیشتر آب آشامیدنی مشهد از سد دوستی تامین میشود که فکر میکنم آبی که از این سد وارد ایران می شود حدود ۱۵ درصد است. همانگونه که اشاره کردید الان افغانها سد سلما را در این کشور ساختهاند که باعث میشود آب کمتری وارد سد دوستی شده و آب سد پایین آمده و مردم به آب کمتری دسترسی دارند.»
در مورد رودخانه هیرمند هم افغانستان دوباره آنجا سد زده که با آن کشاورزی میکند و مجددا آب کمتری وارد ایران میشود. لوئیس در این باره گفت: «به خاطر همین الان آب خیلی کمتری در این منطقه وجود دارد تا وارد هامون شود. خیلی وقتها آبی هم که وارد ایران میشود، مستقیم وارد هامون نشده و به چاه نیمه واقع در منطقه تغییر مسیر میدهد.”
کاهش آب ورودی به ایران و ورود این آب به چاه نیمه باعث شده که مردم چاه نیمه وضعیت اسفباری داشته باشند و نتوانند ماهیگیری یا کشاورزی کنند.
سازمان ملل متحد میتواند در برخی موارد مانند هامون که ذخیرهگاه زیستی کره شناخته شده وارد عمل شود. در مورد رودخانه هامون و هریرود این سازمان با روسای جمهور ایران و افغانستان گفتوگو و تلاش کرده مردم منطقه را با راههای تطبیق با شرایط کمبود آب یا بیآبی آشنا سازد.
با این حال به گفته هماهنگکننده مقیم سازمان ملل، برای اجرایی کردن طرحهای زیستمحیطی سازمان ملل ایران و کشورهای همسایه باید با یکدیگر توافق و در زمینه اجرای طرحها همکاری کنند.
در مورد عراق هم رودهای دجله و فرات در حال خشک شدناند و خشکی این نواحی ذرات شن و ماسه را وارد ایران میکند. اما گری لوئیس مشکل بزرگ در عراق را این واقعیت میداند که ۸۰ درصد از کانونهای شن و ماسه در این کشور تحت کنترل گروه “دولت اسلامی” (داعش) قرار دارد.
او میگوید، سه چهارم ریزگردها از عراق وارد ایران میشود و منشاء یکچهارم آن، خود ایران است و حتی بعضی از ریزگردها از کویت، عربستان و اردن میآیند. او ایران را مسئول ۱۰درصد ریزگردهایی میداند که در این کشور وجود دارد.
لوئیس که با خبرگزاری ایرنا گفتوگو میکرد، رسانهها را موظف به اطلاعرسانی درست دانست تا هر ایرانی متوجه جدیت بحران آب شده و “برای تمیز کردن بالکن و جلوی خانه خود از آب شرب استفاده نکند.”
به عقیده گری لوئیس ۵۴ ساله و اهل باربادوس، شهروندان ایرانی دو برابر میزان لازم از آب استفاده میکنند و تغییر الگوی مصرف موضوعی جدی است که هر ایرانی باید آن را به گوش جان بسپرد.
در ماههای اخیر بارها مسئولان مختلف در مورد بحران آب هشدار دادهاند. به موجب هشدار شاهرخ فاتح، رئیس مرکز ملی خشکسالی در سازمان هواشناسی، ۷۳ درصد از مساحت ایران در درازمدت با درجات مختلف با خشکسالی روبرو خواهد شد و در سالهای آینده این پدیده زندگی میلیونها شهروند ایرانی را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
حمید چیتچیان، وزیر نیرو نیز در مردادماه در “کنفرانس ملی اقتصاد آب” هشدار داد که اگر در میزان مصرف آب تجدید نظر نشود بحران آب تمدن ایرانی را تهدید خواهد کرد.
——————————————————————————————————————————————————————————————————–
آدرس و اسامی صفحات مرتبط با مجموعه عصر آنارشیسم
آدرس و اسامی صفحات ما در فیسبوک
۲- فیسبوک عصر آنارشیسم
https://www.facebook.com/asranarshism
۳- فیسبوک بلوک سیاه ایران
https://www.facebook.com/iranblackbloc
۴ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidarity with the Rojava
۵- فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
https://www.facebook.com/sedaye.bisedayan
۶ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
https://www.facebook.com/irananarchistlabors
۷- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
https://www.facebook.com/anarchistlibraryfa
۸ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
https://www.facebook.com/anarchistinsupportbaluchistan
۹ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
https://www.facebook.com/anarchistartistss
۱۰ – فیسبوک دانشجویا ن آنارشیست
https://www.facebook.com/anarchiststudents
۱۱ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
https://www.facebook.com/shahre.shahin
۱۲ – فیسبوک آنتی فاشیست
https://www.facebook.com/ShahinShahrPolitik
۱۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
https://telegram.me/asranarshism
۱۴- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
https://instagram.com/asranarshism/
۱۵- عصر آنارشیسم در توئیتر
https://twitter.com/asranarshism
۱۶ – بالاچه عصر آنارشیسم در بالاترین
https://www.balatarin.com/b/anarchismera
آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم
Federation of Anarchism Era Social Media Pages
۱- آدرس تماس با ما
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکور - Anarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ – توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیستهای افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیستهای مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیستهای کابل