تحلیل سیاسی : احتمال وقوع زلزله در آینده نزدیک در تهران وجود دارد که موجب زلزله همزمان سیاسی و طغیان اجتماعی خواهد شد

Text Size

احتمال وقوع زلزله در آینده نزدیک در تهران وجود دارد؟ کدام یک از نقاط تهران بیشتر آبستن حوادث هستند؟

۱- بهرام عکاشه، پدر زلزله شناسی ایران : باید دانست که ساخت‌و‌سازهای غیر اصولی در تهران خطرات ناشی زلزله را برای پایتخت‌نشینان صد چندان می‌کند.

۲- محمدعلی نجفی، شهردار تهران ، ۱۵ درصد جمعیت تهران ساکن بافت فرسوده هستند و دست‌کم ۵/ ۱ میلیون حاشیه‌نشین در اطراف شهر تهران سکونت دارند.

۳- بهرام عکاشه،هم اکنون شمال شهر تهران و منطقه ورامین فوق العاده حادثه‌خیز هستند. این گسل‌ها توانایی زلزله بیش از هفت ریشتر را دارند. همچنین احتمال وقوع زلزله‌ در جنوب شهر تهران همچون منطقه ری هم زیاد است. با اینکه توانمندی این زلزله‌ها بیش از شش ریشتر نیست، اما با توجه به ساخت‌و‌سازها در جنوب تهران و جنس زمین این زلزله تخریب زیادی به همراه دارد. تهران از شمال به جنوب در مسیر شیب قرار گرفته است. شرق تهران نیز زلزله‌خیز است. این گسل از سوی کوه‌های جنوب شرق تهران و به سمت لشکرک حرکت کرده که یک شعبه آن به سمت شمال تهران و شعبه دیگر آن به سمت شمال غرب تهران قرار گرفته است. گسل در شهر تهران وجود دارد و ما روی انواع و اقسام این گسل‌ها نشسته‌ایم. در این شرایط باید خودمان را برای مواجهه با انواع مسائل آماده کنیم. سازمان امنیت ملی کشور شرایط مقابله با زلزله را از بنده جویا شد و بعد از آن به شش تن از وزرا دستور تشکیل سازمان مدیریت بحران داده شد. در این دستور العمل بنده پیشنهاد دادم که منزل افراد کلیدی کشور باید مناسب‌سازی و ایمن‌سازی شود. (یعنی گور پدر مردم که کشته شوند ) همچنین برای شهر تهران ستاد بحران تشکیل شود. در صورت ممکن نیز پایتخت جابه‌جا شود.

۴- ایران روی گسل زلزله قرار دارد و هر لحظه بیم وقوع آن در هر نقطه کشور می‌رود. ایران به عنوان یکی از کشورهای زلزله‌خیز شناخته شده است. بعد از زلزله‌هایی که در دو دهه اخیر رخ داد، هشدارهای فراوان درباره زلزله تهران داده شد؛ هشدارهایی که پس از هر زلزله‌ای تکرار می‌شود. این هشدارها برای تبریز هم وجود دارد. شیراز هم هر از گاهی می‌لرزد. اما باید دانست که ساخت‌و‌سازهای غیر اصولی در تهران خطرات ناشی زلزله را برای پایتخت‌نشینان صد چندان می‌کند.

۵- بهرام عکاشه، پدر زلزله شناسی ایران،بر اساس آمار هر ماه یک زلزله بیش از چهار ریشتر، هر سه سال یک زلزله بیش از شش ریشتر و هر ۱۰ سال یک زلزله بالای هفت ریشتر در کشور اتفاق می‌افتد. ۷۶‌درصد کشته‌شدگان حوادث در کشور بر اثر زلزله بوده است. در بیستم و هفتم مارچ سال ۱۸۳۰، یعنی حدود ۱۸۸ سال قبل زلزله هفت ریشتری در پهنه شمیرانات ۴۵‌هزار کشته به همراه داشت. پس به باور بنده زلزله‌های مناطق تهران یک ریتم ۲۰۰‌ساله دارند. بر اساس محاسبات بنده و آمار به‌دست‌آمده در ۱۵ سال آینده می‌توان انتظار وقوع زلزله هفت ریشتر در تهران را داشت، اما باید دانست که زمین بر اساس محاسبات ریاضی عمل نمی‌کند، بلکه شاید این ریتم در ۲۰۰ یا ۲۵۰ سال آینده تغییر کند. به هر حال منطقه تهران در مقابل زلزله آسیب‌پذیر است. بر اساس تحلیل‌های تاریخی در سال‌های ۷۴۳، ۸۵۵، ۹۵۸، ۱۱۷۵، ۱۲۸۳، ۱۶۶۵ و۱۸۱۵ زلزله‌هایی تا مرز ۷/۷ ریشتر در پهنه تهران به وقوع پیوسته است. این تاریخ به وقوع پیوستن زلزله در تهران است. از سوی دیگر ۴۰ پدیده طبیعی در جهان وجود دارد که بیش از ۳۵ پدیده آن در سرزمین ما اتفاق می‌افتد.اگر در کشور برای زلزله و دیگر پدیده‌های این چنینی آمادگی وجود نداشته باشد، بی‌شک چنین مسائلی به فاجعه تبدیل می‌شود.علم توانایی پیش‌بینی زلزله را ندارد. در هر نقطه که زلزله رخ دهد دوباره اتفاق می‌افتد. هنوز بشر نتوانسته زمان وقوع زلزله را به شکل کوتاه‌مدت تعیین و پیش‌بینی کند. درضمن زلزله کرمانشاه کاملا عادی بود. در کشور شهرهای کرمانشاه، شیراز، تهران، مشهد، تبریزی، کرج و قزوین به شدت در معرض زلزله هستند.

۶- بر اساس اعلام دانشمندان زمین شناس؛ ۲۰۱۸؛ سال زلزله‌های بزرگ خواهد بود.دانشمندان معتقدند به علت کاهش سرعت حرکت وضعی کره زمین یا گردش زمین به دور خود، در سال آینده به احتمال زیاد تعداد زلزله‌های شدید در نقاط مختلف دنیا به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت. به گزارش روزنامه گاردین، دانشمندان هشدار داده اند که در سال آینده بر تعداد زلزله‌های ویرانگر در جهان به شدت افزوده خواهد شد. به اعتقاد دانشمندان، تغییر در سرعت حرکت وضعی زمین می‌تواند بر شدت لرزش‌های درونی زمین به ویژه در مناطق پرجمعیت گرمسیری بیفزاید.

این دانشمندان با بررسی ارتباط بین این دوره‌های زمانی با شدت زلزله‌های رخ داده طی آنها، دریافتند حدوداً هرپنج سال یکبار و با کاهش اندک سرعت حرکت وضعی زمین، بر شدت زلزله‌های ویرانگر افزوده شده است.

بیلهام گفت: بیش از چهار سال از آخرین دوره کاهش سرعت حرکت وضعی کره زمین می‌گذرد و این بدان معناست که سال آینده باید شاهد افزایش قابل توجه وقوع زلزله‌های شدید باشیم. البته این روند شروع شده است و از ابتدای امسال تاکنون ما حدود شش زلزله شدید در نقاط مختلف جهان داشته ایم و به سادگی می‌توان دریافت که سال آینده میلادی باید منتظر بیست زلزله دیگر باشیم.

۷- رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران از تغییر رفتار گسل‌های زاگرس از زلزله‌های کم مقیاس به سمت زلزله‌های بزرگ مقیاس خبرداد و گفت: زلزله کرمانشاه که در ۳ استان احساس شد هشدار جدی برای تهران خواهد بود و بر اساس شواهد موجود باید در انتظار زلزله‌هایی باشیم که کل ایران را بلرزاند. شامگاه روز یکشنبه زلزله‌ای با بزرگای ۷.۲ ریشتر در سرپل ذهاب استان کرمانشاه رخ داد که در این رخداد لرزه‌ای ۳ استان متأثر شدند. این در حالی است که به گفته دکتر مقیمی رییس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران این امر به دلیل فشار ۳ صفحه به فلات ایران موجب شده تا ایران تبدیل به کشوری لرزه خیر شود به گونه‌ای که هیچ نقطه از ایران مصون از زلزله نیست. وی خسارات جانی وارد شده به منطقه سرپل ذهاب را ناشی از سوء مدیریت در مقاوم سازی سازه‌ها دانست.

۸- رییس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه در زاگرس زلزله‌هایی با بزرگای ۷.۲ و یا ۷.۳ کمتر مشاهده می‌شود، اظهار کرد: بیشتر زلزله‌ها در حوزه زاگرس و به ویژه در شمال غرب زاگرس در فرکانس‌های میان ۴ تا ۶ است و ظهور این زلزله با این بزرگا نشان دهنده اتفاقاتی است که در آینده احتمال رخ دادن آن می‌رود.وی ثبت زلزله‌هایی با بزرگای بیشتر در استان آذربایجان غربی و رخداد زلزله‌های بزرگتر و بیشتر در شمال شرق زاگرس مانند زنجان را از جمله اتفاقاتی دانست که در آینده احتمال رخ دادن آن می‌رود.مقیمی اضافه کرد: اینکه شدت زمینلرزه شب گذشته تا تهران به ویژه شمال شرق تهران نیز احساس شده است هشدار جدی‌تری برای تهران می‌تواند باشد و به نظر من به جای اینکه رفتار این زلزله در سرپل ذهاب جستجو کنیم که چه تغییراتی را ایجاد کرده است، باید به دنبال پیامدهای بزرگ شدن لرزه‌های زاگرس در تهران که در شرق زاگرس واقع شده، باشیم.

۹- رییس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران با بیان اینکه ایران مرکزی تحت تاثیر همه پهنه‌ها قرار دارد، افزود: از این رو باید گفته شود که موضوع زلزله در ایران، “ذات” زمین و فلات ایران است و هیچ زمانی در هیچ شرایطی نباید غافل از زلزله‌ باشیم.مقایسه زلزله اخیر کرمانشاه با زلزله بم یک وجه تشابه دارد و آن این است که کلیه ساخت و سازهای سست و بی اساس سبب قتل، کشتار و قربانی انسان‌ها شده است.وی با تاکید بر اینکه همین اتفاق در بم رخ داده است، افزود: علت ۳۵ هزار کشته زلزله بم در سال ۱۳۸۲ سست بودن بار خشتی ساختمان‌ها و مصالح و زمان رخداد زلزله بوده است ولی در زلزله کرمانشاه زمانی بوده که مردم بیدار بودند و مردم موفق شدند از ساختمان‌ها خارج شوند.

۱۰-این محقق مخاطره شناسی با اشاره به وضعیت تخریب ساختمان‌ها در کرمانشاه یادآور شد: بررسی وضعیت تخریب در این استان نشان می‌دهد تخریب ساختمان‌ها به دلیل عدم مقاومت و “سست سازی” و ساخت غیر استاندارد سازه‌ها بوده است.

این محقق دانشگاه تهران با اشاره به تخریب بیمارستان بر اثر زلزله، گفت: سازه بیمارستان جر نهادها و سازه‌های ماندگار در شرایط زلزله باشند و وقتی ساختمان تازه ساز بیمارستان در زلزله از بین می‌رود باید علت را در نوع ساخت و ساز جستجو کرد نه در زمین و این در حالی است که مقصر اصلی تخریب آن “زلزله” شناسایی می‌شود نه در رفتارهای خود ما.

۱۱-رییس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه در لایه‌ها و ساختار زمین در فلات ایران هیچ تغییر صورت نگرفته است ولی شدت زلزله‌ها در این منطقه افزایش یافته است، گفت: این امر به دلیل تغییر فشارها در زاگرس است از این رو باید در انتظار زلزله‌های بزرگی باشیم که کل ایران را بلرزاند و این پتانسیل در ایران وجود دارد.

وی با بیان اینکه زلزله روز یکشنبه تنها در ۳ استان احساس شد، ادامه داد: در حال حاضر زلزله‌های کوچک در مناطق با جمعیت کم رخ می‌دهد که جمعیت کمی را تحت تاثیر قرار داده است و باید به روزی بیاندیشیم که ۱۰ استان را به لرزه درآورده است و لازم است برای چنین مواقعی برنامه داشته باشیم.

۱۲-وی با تاکید بر اینکه زمانی که از آب مشکل داریم نباید از زمین و دریاچه هم مشکل داشته باشیم، خاطر نشان کرد: هیچ جای ایران از زلزله در امان نیست و این در حالی است که اکثر ساخت و سازها بر روی گسل‌ها است.رییس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه همه ساختمان‌های ساخته شده دارای پروانه و مهندس ناظر است، اظهار کرد: متاسفانه همه این ساختمان‌ها در برابر زلزله آسیب پذیر هستد. زمانی که شهرداری متخصص شهری ندارد نباید به مسایل شهری وارد شود و زمانی شخصی تخصصی در زمینه ساخت و ساز ندارد نباید به این عرصه وارد شود و وقتی ورود پیدا کرد باید منتظر عواقب سوء رفتارها باشیم.

۱۳- عضو انجمن مخاطره شناسی ایران با ابراز تاسف از اینکه حاکمیت در حوزه ساخت و سازها ورود پیدا نکرده است، گفت: در تهران اگر زلزله‌ای رخ دهد بیشتر خسارات وارد شده بیشتر به دلیل سوء مدیریت و ساخت و سازهای غیر اصولی است. زمانی که متراکم سازی می‌شود و جمعیت زیادی را در یک محدوده‌ای جمع می‌کنیم و وقتی از زمین سوء استفاده می‌کنیم، زلزله موجب تخریب سازه‌ها خواهد شد.

پاینوشت : لینک مرتبط

تحلیل سیاسی: صادق زیبا کلام صحبت از بی‌اعتمادی شهروندان تا ناکارآمدی نهادهای مسئول می کند در حالی که حکومت در سراشیبی فروپاشی است

 

 

۱- آدرس ” دختران آنارشیست افغانستان ” در اینستاگرام

https://www.instagram.com/dokhtarananarshist_afghanestan

———————————————————–

۲- آدرس “دختران آنارشیست افغان ” در فیسبوک

https://www.facebook.com/Afghan-Anarchist-Girls-116992605591873

————————————————————–

۳- آدرس آنارشیستهای رشت در اینستاگرام

https://www.instagram.com/anarshist.rasht

———————————————————

۴- آدرس صفحه آنارشیستهای شهر بوکان (  ئانارکیسته کانی بوکان ) در اینستاگرام

https://www.instagram.com/bokan_anarchy

———————————————————–

۵- آدرس آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر در تلگرام

https://t.me/Anarshistsh2

————————————————

۶- آدرس آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر در اینستاگرام

https://www.instagram.com/anarshistshahinshahr

———————————————————

۷- آدرس کانال آنارشیستهای کردستان در تلگرام


بڵاوکردنەوەی بیرو هزری ئانارکیستی

—————————————————-

۸- آدرس آنارشیستهای مریوان در کانال نلگرام

https://t.me/anarchyinmarivan

——————————————–

۹- آدرس عصر آنارشیسم در اینستاگرام

https://instagram.com/asranarshism/

—————————————-

۱۰- آدرس عصر آنارشیسم در تلگرام

https://telegram.me/asranarshism

—————————-
۱۱- سایت عصر آنارشیسم
———————————–
۱۲ – فیسبوک عصر آنارشیسم
—————————————
۱۳ – فیسبوک بلوک سیاه ایران

————————————————–

۱۴ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidaritywiththeRojava

https://www.facebook.com/%D8%A2%D9%86%D8%A7%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%B1%D9%88%DA%98%D8%A7%D9%88%D8%A7-%D9%88-%D8%A8%D8%A7%DA%A9%D9%88%D8%B1-Anarchists-in-solidarity-with-the-Rojava-434646579975914

———————————————————-

۱۵ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی

https://www.facebook.com/sedaye.bisedayan

————————————————————

۱۶ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران

https://www.facebook.com/irananarchistlabors

——————————————————

۱۷- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی

https://www.facebook.com/anarchistlibraryfa

————————————————–

۸ ۱– فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان

https://www.facebook.com/anarchistinsupportbaluchistan

—————————————————–

۱۹ – فیسبوک  هنرمندان آنارشیست

https://www.facebook.com/anarchistartistss

————————————————-

۲۰ – فیسبوک دانشجویا ن آنارشیست

https://www.facebook.com/anarchiststudents

——————————————-

۲۱ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک

https://www.facebook.com/shahre.shahin

———————————————–

۲۲ – فیسبوک آنتی فاشیست

https://www.facebook.com/ShahinShahrPolitik

————————————————

۲۳ – عصر آنارشیسم در تلگرام

https://telegram.me/asranarshism

———————————

۲۴- عصر آنارشیسم در اینستاگرام

https://instagram.com/asranarshism/ 

———————————

۲۵ – عصر آنارشیسم در توئیتر

https://twitter.com/asranarshism

——————————————–

۲۶ – بالاچه عصر آنارشیسم در بالاترین

https://www.balatarin.com/b/anarchismera

——————————-

۲۷- فیسبوک میتینگ دهه هفتاد و هشتادی ها

https://www.facebook.com/%D9%85%DB%8C%D8%AA%DB%8C%D9%86%DA%AF-%D8%AF%D9%87%D9%87-%D9%87%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D9%88-%D9%87%D8%B4%D8%AA%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D9%87%D8%A7-505093803031731/

——————————————

۲۸ – گوگل پلاس عصر آنارشیسم

https://plus.google.com/u/0/114261734790222308813

——————————————-

۲۹ –  ساوندکلاود رادیو آنارشی

—————————————–

 

 

 

آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم

Federation of Anarchism Era Social Media Pages



۱- آدرس تماس با ما 
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ –  توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیست‌های افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیست‌های مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیست‌های کابل