https://www.youtube.com/watch?v=ia-NYwc3CsE
مردم اهواز از روز دوشنبه نسبت به قعطی مکرر آب ، برق و توفان شن و خاک و گرد و غبار موجود در هوا که تنفس و زندگی را غیر ممکن می کند دست به اعتراض زدند. از آنجائیکه باند های مافیایی حکومت خود را نزدیک انتخابات می بینند تلاش می کنند از فجایعی که نتیچه ۳۸ سال حکومت مشترک همه باندهای مافیایی آخوندی و سپاهی بوده است بر علیه یکدیگر استفاده کنند و افکار عمومی را منحرف کنند. اینکه کدام دولت چه فجایعی مرتکب شده است تفاوت چندانی نمی کند چون همه ، دولتهای حکومت جمهوری اسلامی بوده اند و همیشه ولی فقیه نظارت داشته و با فرمان مستقیم علی خامنه ای صورت گرفته و سرنوشت گذشته و آینده فلاکت بار مردم ایران را رقم زده اند.
در چند روز گذشته برادران قاچاقچی سپاه پاسداران در فارس نیوز و تسنیم نیوز و افسران جنگ نرم و………….تلاش کردند که با پوشش خبری گسنرده و با حضور تعدادی انگشت شمار از نیروهای میدانی وابسته به خود در اهواز فقط شعارها را بر علیه روحانی،ابتکار و استاندار سازماندهی و هدایت کنند در حالی که گر حکم شود که “جنایتکار و دزد و مقصر” گیرند ، هر آنچه که هست (در کل حاکمیت ) گیرند و توگویی باندهای مافیایی وابسته به احمدی نژاد و جبهه پایداری و هیئت موتلفه اسلامی و خبرگزاری فارس و تسنیم و سایت افسران و……در ۸ سالی که دولت را در اختیار داشتند خود نیز با ادامه سد سازی های گسترده نقشی در نابودی محیط زیست و کل ایران و نابودی دریاچه ها و تالاب ها و رودخانه ها و محوطه های باستانی و……نداشته اند ؟!
در گردهمایی جمعه (پنجمین روز) اعتراضات مردم اهواز ، نیروهای نظامی را به منظور سرکوب مردم اهواز از استان فارس به اهواز گسیل داشتند و نیروی انتظامی امروز جمعه با قرائت بیانیه ای در جمع معترضان مقابل استانداری با تهدید مردم اهواز اعلام کرد: ”
. 🔹بدین وسیله اعلام می داریم از این تاریخ هرگونه راهپیمایی و تجمع بدون اخذ مجوز ، غیر قانونی بوده و بعنوان نقض قانون با مسببان و متولیان و برپا کنندگان برخورد قانونی بعمل خواهد آمد. .
.
🔸لذا استدعا می گردد جهت جلوگیری از سو استفاده ، نسبت به پایان دادن این تجمعات اقدام لازم به عمل آید. ”
بر طبق گفته چند سال پیش دکتر اسماعیل کهرام کارشناس محیط زیست ، که سدسازی را عامل اصلی نابودی محیط زیست می داند و خواهان برچیدن این سدها شده است. وی با اشاره به برچیدن سدهای بزرگ در کشورهایی مثل آمریکا، کانادا و آلمان، می گوید:
“ما زمانی قهرمان سد سازی شده ایم که دنیا در حال جمع کردن پرونده سد سازی است.”
سد سازی های بی رویه در مناطقی که کوه های نمک در آن قرار داشته (مانند سد گتوند با ۹ میلیون تن نمک که عاقبت وحشتناک آن را برای مردم خوزستان و اهواز در این ویدئو می بینید که از شاهکارهای باند مافیایی احمدی نژاد است ) یا ده ها سال مرکز دفن زباله بوده است یا در محوطه های باستانی قرار داشته ( مانند سد سیوند در سیمره ) بگذریم از این که سدِ جنجالی سیوند (سیبویه) هیچگاه به بهرهبرداری نرسید و ایرادهایی که به جاسازیِ نامناسبِ سد میگرفتند وارد بود و آبی در پشتِ سد جمع نشد و آبراههای برای رساندنِ آب به منطقهی شورآب ساخته نشد و در کل، جز قطع کردن بسیاری درخت ذیقیمت و بهویژه فاجعهی بزرگ خشک شدن چند تالاب، از جمله تالاب ارزشمند بختگان، و رها شدن شماری محوطهی باستانشناسی به امانِ خدا و به زیر آب رفتن دهکدهای هخامنشی و چندین کارگاه باستانی و… پیآمدی نداشته است
همچنانکه در در گزارش «سدهای ملی بهرهبرداریشده در طول دولت دهم»، دربارهی آن سد آمده که به جای زمان ۶.۵ ساله و هزینهی ۱۵ میلیارد تومانی پیمانبسته، در زمان ۱۵ سال (یعنی به نسبت ۲.۳برابر بیشتر) و با هزینهی ۷۶.۶ میلیارد تومان (یعنی به نسبت ۵.۱ برابر بیشتر) کار به اتمام رسید که این یعنی نابود کردن سرمایهی ملی.
همچنین تخریب گونههای گیاهی و جانوری و حقابههای محیطی و از بین رفتن چشمه های آب شیرین از جمله معایبی است که ساخت سدها دارند. ۹۵ درصد پروژههای سدسازی مجوز زیستمحیطی ندارند . تعداد اندکی هم که مجوزهای لازم را دریافت میکنند در عمل به آن پایبند نیستند.
پروژههای سدسازی که اغلب با هدف تامین نیروی برق، تامین آب شرب و آب مورد نیاز اراضی کشور و مهار سیل در کشور اجرا میشوند، بهدلیل نادیدهگرفتن ملاحظات زیستمحیطی و فقدان پشتوانه مطالعاتی لازم با انتقادات بسیاری از سوی کارشناسان محیط زیست روبهرو بودهاند چرا که در تمامی این سالها ساخت ۶۴۱ سد نهتنها کمکی به تامین منابع آبی در کشور نکرده است بلکه به خشکشدن برخی از تالابها و دریاچهها ازجمله دریاچه ارومیه و بختگان منجر شده است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی بهویژه در دو دهه اخیر سدسازی به عنوان یکی از زیربناییترین سیاستهای عمرانی کشور به صورت جدی تعریف و اجرا شد بهطوری که هماکنون ایران در اوج دوره سدسازی قرار دارد و جزو پنج کشور برتر در صنعت سدسازی محسوب میشود.
تلاش مسئولان برای ساخت سد در کشور و تخصیص منابع مالی عظیم به پروژههایی از این دست درحالی است که به عقیده بسیاری از کارشناسان، احداث سد بهطور حتم، زیستبوم و اکوسیستم مکانی که سد در آن بنا میشود را تحت تاثیر قرار میدهد.
از این رو، توجه به ملاحظات محیط زیستی در ساخت سدها ضروری است.
این امر درحالی است که تجربه ساخت سد در سالهای گذشته در کشور حاکی از بیتوجهی مسئولان به ملاحظات زیستی و ساکنان این مناطق است.
بهطور مثال، ساخت سد گتوند بهعنوان یکی از عظیمترین و پرهزینهترین پروژههای عمرانی کشور در سالهای اخیر درحالی به مرحله بهرهبرداری رسید که پیش از آن کارشناسان فنی بارها نسبت به بهرهبرداری از این سد و تاثیر آن بر محیط اطراف هشدار داده بودند.
ضمن اینکه اخراج بسیاری از روستاییان از محل زندگی و شورشدن آب کارون بهواسطه ساخت این سد، با اعتراضات بسیاری از سوی مردم و مسئولان محلی همراه بود.
درحال حاضر، روند سدسازی در کشور همچنان ادامه دارد.
حتی اعتراف حمید چیتچیان، وزیر نیرو بهعنوان بالاترین مقام مسئول در حوزه مدیریت منابع آب کشور که چندی پیش با اعلام اینکه «در چند سال گذشته در سدسازی افراط کردیم
تمام این سدها بالغ بر ۷۶ میلیارد مترمکعب آب را میتواند تأمین کند درحالیکه میزان آب موجود در این سدها ۴۶ میلیارد مترمکعب است»، نتوانست مانع سدسازی بدون ضابطه شود.
سد داریان تا نجات کانی بل آبگیری نمیشود
پس از سد گتوند، این بار موضوع ساخت و بهرهبرداری از سد داریان در استانهای کردستان و کرمانشاه توجه بسیاری از کارشناسان حوزه محیط زیست را به خود جلب کرد.
عملیات ساخت سد داریان از سال ۸۸ روی رودخانه سیروان در منطقه اورامان استان کردستان آغاز شد.
مدتی پس از آغاز پروژه ساخت سد داریان، زمزمههایی مبنی بر غرقشدن و از بینرفتن چشمه بل که قدمتی بسیار طولانی دارد و کوتاهترین رودخانه جهان محسوب میشود به همراه از بینرفتن گونههای جانوری نادر این مناطق و زیر آبرفتن و نابودی حدود هزار هکتار جنگل و مرتع درجه یک، بخشی از روستای تاریخی هجیج (ثبت شده بهعنوان روستای نمونه گردشگری) و روستاهای تاریخی روار و نوین و سلین و تاسیسات آب معدنی در این منطقه شنیده شد.
با وجود آنکه محمود مشیری، مدیر پروژه اجرایی سد داریان، اعلام کرد سد داریان تا نجات کانی بل آبگیری نمیشود نگرانیها درباره از بینرفتن این میراث فرهنگی همچنان ادامه دارد.
چشمهای برای نجات نمانده است
یکی از مسئولان محلی بخش اورامان که نخواست نامش فاش شود، در گفتوگو با آرمان در رابطه با چشمه بل میگوید:چشمه بل در مرز بین دو استان کرمانشاه و کردستان قرار دارد.
۹۸ درصد آب این چشمه خالصی دارد و میتواند آب شرب بیش از دو میلیون نفر از مردم شهرها و روستاهای اطراف را تامین میکند.
او در ادامه عنوان میکند: واقعیت این است که به واسطه ساخت سد و از بین رفتن چشمه، وضعیت کشاورزی در منطقه ما رو به ورشکستگی است.
من مطمئنم اگر روند اینگونه باشد این چشمه نجات پیدا نمیکند.
این فرد همچنین میگوید: در اطراف چشمه کارخانههای آب معدنی وجود داشت که درحال حاضر نیروهای خود را اخراج کردند.
او با اشاره به اینکه یکی از وعدههای مسئولان وزارت نیرو برای نجات چشمه بل افزایش ارتفاع چشمه است، بیان میکند: اگر روند فعلی ادامه پیدا کند دیگر آبی وجود نخواهد داشت که ارتفاع بالا رود.
دبی آب الان به ۱۰۰ لیتر در ثانیه نمیرسد
چه چیز را میخواهند نجات دهند؟
او در پایان با بیان خواستههای روستاییان و مردم منطقه از مسئولان میگوید: ما میخواهیم وزارت نیرو حق بهرهبرداری از آب دریاچه را به ما بدهد.
برق منطقه را با ما حساب نکنند.
آنها وعده داده بودند که قبل از اینکه آب شرب روستاهای شما را قطع کنیم تاسیسات آبرسانی را جابهجا میکنیم بعد شروع به جابهجایی جادهها و تونل میکنیم. اما در ماه رمضان روستای ما ۱۱ روز آب نداشت.
کانی بل و سمندر خال قرمز قربانیان سد داریان
در همین زمینه یکی از کارشناسان سازمان محیط زیست استان کردستان نیز در گفتوگو با آرمان با اشاره به روند ساخت سد داریان میگوید: احداث سد داریان در راستای طرح کلان مهار آبهای مرزی کشور میباشد.
درحال حاضر، دیواره و تاج سد در استان کرمانشاه و قسمت اعظمی از خاستگاه و مخزن آبگیری سد داریان در استان کردستان قرار دارد.
این مقام مسئول در ادامه تصریح میکند: درحال حاضر، بزرگترین نگرانی از ساخت سد، تخریب چشمه کانی بل است که ۶۰ میلیون سال سابقه دارد و داخل محدوده کاسه سد داریان است.
متوسط آبدهی این چشمه ۳ تا ۴ هزار لیتر در ثانیه میباشد و بالقوه میتواند آب شرب استانهای کردستان و کرمانشاه را تامین کند.
او همچنین خاطرنشان میکند: طرحهای ارائه شده مربوط به نجات بخشی چشمه کانی بل تنها درصدی از آب این چشمه را نجات میدهد و درحال حاضر رایزنیهایی جهت نجات بخشی از موجودیت ظاهری و فیزیکی این چشمه در سطح ملی صورت میگیرد.
این در حالی است که این چشمه برای مردم دو استان از حیث معنوی، تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و زیستمحیطی اهمیت دارد.
او با اشاره به گونههای گیاهی و جانوری که به دنبال ساخت سد داریان در معرض خطر هستند، میگوید: درصورت آبگیری سد داریان گونههای جانوری منحصر بهفرد منطقه مانند سمندر خال قرمز و آتشین نیز مجبور به ترک این زیستگاه میشوند.
بر همین اساس جلسات متعددی با مجریان طرح و نمایندگان اعضای کارگروه نجات بخشی چشمه در خصوص بازنگری طرح نجات بخشی این چشمه در استانهای کردستان و کرمانشاه برگزار و همچنین مکاتباتی با وزارت نیرو توسط استانداری و سازمان محیط زیست صورت گرفته است.
بازنگری مجوزهایی که در دورههای قبل صادر شد
با وجود ناامیدی مسئولان استان کردستان نسبت به موفقیتآمیزبودن طرح نجاتبخشی چشمه کانی بل، خبرنگار آرمان موضوع غرقشدن چشمه بل و از بین رفتن گونههای گیاهی و جانوری این منطقه را در صبحانه کاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با خبرنگاران مطرح کرد.
معصومه ابتکار با اشاره به تلاش این سازمان برای نجات چشمه عنوان کرد: در دوره قبل سازمان با اجرای این طرح موافقت کرده است و درحال حاضر ما با موارد متعددی مواجه هستیم که سازمان در دورههای گذشته با آنها موافقت کرده است و الان باید بازنگری شود و ما آنها را در دستور کار بازنگری گذاشتهایم. او در ادامه گفت: یکی از این موارد سد داریان است.
ما جلساتی با وزارت نیرو داشتهایم و امیدواریم که به جمعبندیهایی برسیم. معاون رئیسجمهور افزود: یقیناً ما با آسیبدیدن چشمه بل مخالف هستیم چرا که چشمه بل یکی از ذخایر ارزشمند آبی استان است.
سازمان در دوره قبل هم به این مساله نظر داشته است.
اما بالاخره اتفاقی است که افتاده با این حال ما تلاش میکنیم تا چشمه بل را نجات دهیم.
۹۵ درصد پروژههای سدسازی مجوز زیستمحیطی ندارند
حمید جلالوندی، مدیرکل دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان محیط زیست در گفتوگو با آرمان با اشاره به اینکه مجوز احداث این سد در سالهای گذشته صادر شده است و مسئولان فعلی هیچ نقشی در ارزیابی زیستمحیطی سد داریان ندارند، میگوید: بالای ۹۵ درصد از سدهای ما روند قانونی برای دریافت مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست را دریافت نمیکنند.
او در ادامه عنوان میکند: تعداد اندکی هم که مجوزهای لازم را دریافت میکنند در عمل به آن پایبند نیستند.
جلالوندی تصریح میکند: به نظر من معضلات سدسازی در کشور مفصل است.
بهطور مثال، تخریب گونههای گیاهی و جانوری و حقابههای محیطی از جمله معایبی است که ساخت سدها دارند.
اما در مورد سد داریان، برخلاف آنچه گاهی گفته میشود، خطر جدی گونههای گیاهی و جانوری منطقه را تهدید نمیکند.
نگرانی ما تنها درمورد چشمه کانی بل است که در طرح نجات این چشمه قرار است تا با افزایش رقوم ارتفاع چشمه مانع از بین رفتن آن شویم. مدیرکل دفتر ارزیابی زیستمحیطی سازمان محیط زیست همچنین اظهار میکند: با رایزنیهایی که سازمان حفاظت محیط زیست با وزارت نیرو داشته است امیدواریم تا طرح با موفقیت انجام شود و چشمه کانی بل که قدمتی طولانی دارد و بخش زیادی از آب شرب منطقه را تامین میکند، حفظ شود.
تاریخ انتشار این مطلب: ۱۳۹۳/۰۵/۲۱
مافیای آب از هر رئیس جمهوری قد رتمند تر است :
بحرانی که شاید بیشتر مسئولان و مردم آن را جدی نگرفته و با عملکرد خود تیشه به ریشه منابع آبی کشور میزنند. براساس استانداردهای جهانی هر کشوری که بیش از ۴۰ درصد منابع آب تجدیدشونده را استفاده کند، وارد بحران آب میشود، در حالی که ایران حدود ۷۲ درصد از منابع آب تجدید شونده خود را مورد استفاده قرار داده است.
فاجعه افت ۲۰ متری سفره های آب زیرزمینی/مصرف ۸۵ درصد از اندوخته های آبی کشور :
با وجود آن که هزاران سال طول می کشد تا یک مخزن آب زیر زمینی، تشکیل شود به گفته قائم مقام وزیر نیرو جبران ذخایر آبی مصرف شده کشور غیرممکن است و فاجعه افت ۲۰ متری سفره های آب زیرزمینی را شاهد هستیم و مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست هم از مصرف شدن حدود ۸۵ درصد اندوخته های آبی کشور و افت سطح آب های زیرزمینی در ۶۰ دشت اصلی و بزرگ کشور خبر می دهد و همین آمار از فاجعه ای بزرگ در سفره های آب کشور حکایت دارد.
ضمن آن که میزان مصرف کود و سموم شیمیایی نیز باید بسیار اندک و با حداکثر بهره وری در بخش کشاورزی باشد.
درویش خاطرنشان کرد: علاوه بر این باید به صادرات مجازی در بخش کشاورزی پایان بدهیم چرا که در کشوری که خودش با بحران شدید منابع آبی روبه رو است نباید هیچ نوع محصول کشاورزی صادر شود در حالی که متاسفانه ما شاهد صادر شدن هندوانه ، خربزه ، سیب ، چغندر قند و حتی یونجه هستیم. (مطلب خلاصه شده است )
ستار محمودی، قائممقام وزیر نیرو در سال ۹۴ در حاشیه ششمین نشست برنامه آسیایی مدیریت آبهای زیرزمینی در مناطق نیمهخشک (G-WADI) از افزایش شمار شهرها و روستاهای درآستانه تنشهای آبی خبر داده، و وضعیت پنج شهر سنندج، بندرعباس، کرمان، اصفهان و شرق تهران را از نظر کمآبی حادتر دانست.
گفته میشود که حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان در ۸۰ کشور تا قبل از سال ۲۰۲۱ با کمبود شدید آب روبهرو شوند و در ۲۰ سال آینده نیز نزدیک به دو سوم جمعیت جهان با کمبود شدید یا نسبتا شدید منابع آبی مواجه میشوند که به طور عمده در مناطق آفریقای شمالی، خاورمیانه و آسیای غربی است.
باید ببینیم چرا در چنین شرایطی که برای تامین آب کلانشهری مانند تهران با هشت میلیون نفر جمعیت در شب و ۱۲ میلیون نفر در روز، با مشکل مواجهیم، فکری برای کنترل جمعیت نمیکنیم؟
چرا باید ۳۲ درصد صنایع کشور در حاشیه پایتخت مستقر باشند؟
——————————————————————————————————————————————————————————————————–
آدرس و اسامی صفحات ما در فیسبوک
۲- فیسبوک عصر آنارشیسم
https://www.facebook.com/asranarshism
۳- فیسبوک بلوک سیاه ایران
https://www.facebook.com/iranblackbloc
۴ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidaritywiththeRojava
۵- فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
https://www.facebook.com/sedaye.bisedayan
۶ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
https://www.facebook.com/irananarchistlabors
۷- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
https://www.facebook.com/anarchistlibraryfa
۸ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
https://www.facebook.com/anarchistinsupportbaluchistan
۹ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
https://www.facebook.com/anarchistartistss
۱۰ – فیسبوک دانشجویا ن آنارشیست
https://www.facebook.com/anarchiststudents
۱۱ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
https://www.facebook.com/shahre.shahin
۱۲ – فیسبوک آنتی فاشیست
https://www.facebook.com/ShahinShahrPolitik
۱۳ – فیسبوک صدای زندانیان سیاسی
https://www.facebook.com/SupportPoliticalPrisoners
۱۴- صدای زندانیان سیاسی در تلگرام
telegram.me/VoiceOfPrisonersOfConscience
۱۵ – عصر آنارشیسم در تلگرام
https://telegram.me/asranarshism
۱۶- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
https://instagram.com/asranarshism/
۱۷ – عصر آنارشیسم در توئیتر
https://twitter.com/asranarshism
۱۸ – بالاچه عصر آنارشیسم در بالاترین
https://www.balatarin.com/b/anarchismera
۱۹- فیسبوک میتینگ دهه هفتاد و هشتادی ها
https://plus.google.com/u/0/114261734790222308813
آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم
Federation of Anarchism Era Social Media Pages
۱- آدرس تماس با ما
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکور - Anarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ – توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیستهای افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیستهای مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیستهای کابل