بسیاری از مردم انقلاباتی را که می تواند حتی به جنگ داخلی منجر شود را یک فاجعه میدانند که کشور را ویران میکند و جنایت زیادی میتواند در آن رخ دهد که بدترین نمونه آن را مانند سوریه امروز میدانند ولی در قبال آن حتما وجود جمهوری اسلامی نسبت به وقوع جنگ داخلی را فاجعه نمیدانند و تو گویی ۳۵ سال نیست که با فاجعه زندگی کردهایم و جمهوری اسلامی کشور را ویران نکرده است و انواع جنایات را در حق مردم مرتکب نشده است که فقط کافی است که به یاد آرید خاطرههای خود از جمهوری اسلامی را تا ببینید که ۳۵ سال است با فاجعه زندگی کردهاید ولی چون به آن خود گرفتهاید برایتان عادی شده است. زندگی در جمهوری اسلامی یعنی دچار مرگ روزمره شدن، آری جنگ نیز فاجعه است اما دقیقا مانند فاجعه جمهوری اسلامی با این تفاوت که در جنگ داخلی زمینه تغییرات جدی فراهم میشود و برای بعضی از کشورها یک مقطع گریز ناپذیر تاریخی است اما هر گونه تغییرات جدی با وجود جمهوری اسلامی غیرقابل تصور است. به باور من خبر خرید و فروش کودکان و فرزندفروشی در پایتخت اسلام ناب محمدی , آخرین ضربه و تیر خلاص به توهم خوش باورانی است که وجود جمهوری اسلامی را هنوز فاجعه نمی دانند.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
اشک مادران و ماتم و خون بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
اعدام و زندان و حبس آزادی بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
اعدام درهر کوی و برزن و بوم بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
قتل ندا و سهراب در خیابان بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
قتل ستار بهشتی کارگربلاگر بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
آدم ربائی شایگان بلاگر بندری بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
اختلاس سه هزار میلیاردی بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
سعید مرتضوی جلاد کهریزک بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
دشنه و کارد در سینه فروهرها بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
قتلهای زنجیرهای وحمله به کوی بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
ترور پوینده و مختاری بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
یا روسری یا توسری درخیابان بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
امام مقوایی درماه و مهدی درچاه بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
جنگ وسربازی و پای روی مین بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
تجاوز در باغ و کهریزک بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
خس و خاشاک و هاله نور بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
آتش سوزی در مدرسه شین بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
اعدام کودکان در ملا عام بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
اعدام هنرمند دختری، نقاش بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
خلخالی قاتل ولاجوردی جلاد بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
تزویر و ریا آخوند نوحه خون بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
عمه در زلزله واحکام و رساله بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
رجم و صلب و سنگسار بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
قطع دست یک متهم در شیراز بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
اعدام دزدی برای لقمهای نان بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
برادران قاچاقچی سپاه پاسداران بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
جنتی فسیل و تمساح یزدی بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
فروش کلیه برای لقمهای نان بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
فروش کودکان در دروازه غار بود.
خاطرههایم از جمهوری اسلامی
بازی و مرگ کودکان با طناب دار بود.
گزارشی تکاندهنده از بچهفروشی در تهران
“روزنامه اعتماد، گزارشی تکاندهنده از فرزندفروشی در پایتخت منتشر کرده است.
به گزارش ایسنا، در این گزارش که با عبارت «این گزارش شروعی ندارد»، آغاز شده، آمده است: مشتری دارد، او را تا دو و نیم میلیون تومان میخرند. برای چه تحویل شما بدهم؟» راحله سیزده سالش است، مادر مواد فروشش در زندان است و برادرش سرپرستی او را به عهده دارد. راحله شناسنامه ندارد. برادرش نمیخواهد او را تحویل موسسه خیریه دهد. «دو میلیون بده بچه را ببر هر جا که خواستی.»
از لب خط تا دروازه غار، خانههایی را میبینی با حیاطهایی بزرگ و هشتی و اندرونی و بیرونی. در تمام این اتاقها خانوادههایی زندگی میکنند با چند بچه. هر بچه سرمایهای برای خانواده. برای این والدین، فرزند بیشتر، زندگی بهتر است، مواد بیشتر است و نشئگی عمیقتر.
بیمارستانی شبیه به والاستریت
دختربچه 14 ساله افغان سال پیش بچهدار شده بود. او حتی توان بلند کردن بچه را هم نداشت اما حالا بچه او پیش خودش نیست. نوزادش را سه میلیون تومان فروخته است. در این محله گروه دیگری نیز هستند کمتعدادتر از غربتیها. به آنها فیوجی میگویند. اکثر مددکاران موسسات خیریه که با این خانوادهها سر و کار دارند، خرید و فروش بچه یا بچهدار شدن برای درآمدزایی را ناشی از فقر فرهنگی در بین این گروهها میدانند. اینجا با بچه تجارت میکنند، مواد میکشند، زندگی میکنند و دست آخر هم سرنوشت تلختری در انتظارشان است. اینجا هر اتفاقی میافتد.
مردی به نام خسرو وجود دارد. به بچهها پول میدهد و بعد آنها را به هزار شکل دیگر به بردگی میگیرد. کودکان موظف هستند که آخر شب با مقدار مشخصی پول به خانه برگردند. اگر پول کم آورده باشند، باید تن به کارهای دیگری دهند. ازدواج این بچهها هیچ جایی ثبت نمیشود. نامشان جایی ثبت نمیشود. گویا روح هستند. بردههایی که فقط برای کار زاییده شدهاند.
بیمارستان … در خیابان مولوی تهران است. بازاری برای خرید و فروش بچه؛ درست مانند وال استریت. یکی از دانشجویان پزشکی که آنجا کار میکند، میگوید: «خانمهایی به این بیمارستان میآمدند و بچهدار میشدند و میرفتند، حتی برای شیردهی کودک خود صبر نمی کردند. خیلی عجیب به نظر می رسید. اما همین خانم دو هفته بعد میآمد و برگهای را که دست مردی بود امضا و پول ناچیزی دریافت میکرد، سپس بچه را به او تحویل میداد. به همین سادگی. اینجا زنان معتاد هم میآیند برای زایمان، اما خرج دو سه شب مصرفشان را میگیرند و کودک خود را میفروشند.»
بیایید برگردیم به دروازه غار. کوچههای باریک با جویهایی که خشک شده است. بوی زباله میآید. دیوار سفید بزرگی دور جایی شبیه به میدان را گرفته است. از سوختگیهای کنارش میتوان فهمید که اینجا خوابگاه کارتنخوابهاست. یکی از آنها در میان زبالهها به ظرف برنجی میرسد و آهسته آهسته شروع به خوردن آن میکند.
فروش کودک به هر قیمتی
غربتیها گروهی هستند که اصل خرید و فروش بچهها متعلق به این گروه است. گروههای دیگر سعی میکنند که بیشتر بچهدار شوند تا پول بیشتری به چنگ بیاورند. مادری فرزند خود را یک و نیم میلیون تومان فروخته است. هنگامی که باردار بوده، بیمارستان نرفته زیرا قرار این بوده است که به محض اینکه بچهدار شد، باید او را به خریدار بدهد.
– نمیخواستی بچهات را نگه داری؟
– چرا اما به پولش نیاز داشتم.
تمام مکالمه همین قدر طول میکشد. آنقدر مطمئن پاسخ میدهد که دیگر جای سوالی باقی نمیگذارد. بین خودشان و بچه، همیشه خودشان را انتخاب میکنند. مادر دیگری قرار بوده با فروش بچه به قیمت دویست هزار تومان لااقل خرج چند شبش را به دست آورد. زمانی که او تازه مواد مصرف کرده بوده، خریدار میآید و بچه را میبرد، نه پولی پرداخت میشود، نه مادر چیزی یادش میآید. همه زندگیشان در پایپی شیشهای خلاصه شده. پایپ هنوز در دستش هست. در حیاط خانه چند کودک بازی میکنند. کارگرانی که منتظر مشتری هستند، زمین یخزده و آب سیاهی آنجا جریان دارد، بچهها روی آنها سر میخورند و میخندند.
یکی از مددکاران اجتماعی محله میگوید: «موردی داشتیم که برای ساکت کردن نوزاد چهارماهه خودش به او متادون میداده و در کنار نوزاد شیشه مصرف میکردند که بچه دچار حملههای شدیدی شده بود. هر کاری میکردیم که بچه را از مادر بگیریم و او را درمان کنیم قبول نمیکرد. بعدا که با او صحبت کردیم به ما گفت بچه پنج میلیون تومان مشتری داشته است و اگر آن را به ما تحویل میداد مشتری بچه از دست میرفته اما به خاطر حال بد کودک مجبور شد و او را به ما داد.»
کودکان اجارهای
مسعود، مددکار اجتماعی و بلد محله است. او مسئول شناسایی دروازه غار و لب خط است. خانهای را نشان میدهد که یک سال پیش توسط موسسهای خیریه کشف شد و تعداد زیادی بچه را از آنجا نجات میدهند، میگوید: «سال پیش بود فکر میکنم که این خانه را پیدا کردیم. حدود 40 تا 50 بچه در این خانه بودند که هرروز صبح عدهای میآمدند و آنها را اجاره میکردند و دوباره آخر شب آنها را برمیگرداندند.»
گروه دیگری هستند که در بارداری متوجه میشوند که نمیتوانند از بچه نگهداری کنند و به همین خاطر دنبال خریداری برای فرزند خود میروند. اینها امنترین مکان را یا خانههایشان میدانند یا بیمارستان … . دانشجوی پزشکی که در این بیمارستان کار میکند میگوید: «در روز حدود سه تا چهار تا از این موارد در بیمارستان داریم. شاید خیلی از آنها در قبال فروش بچه خود اصلا پولی نگیرند و خیلی از آنها کودکان خود را رها میکنند و میروند.»
از طرح ضربتی تا فقر فرهنگی
در لب خط، مردها تا آخر شب قمار میکنند و زنها کار. فرهنگ زندگیشان عجیب است. کودکان آنها هم گاهی اوقات وارد این بازیها میشوند و از همان سنین کودکی دست به همه کاری میزنند. یکی دیگر از مددکاران اجتماعی میگوید اینها از بچهها هر استفادهای میکنند و این همان فقر فرهنگی شدیدی است که در میان آنها وجود دارد. با برخورد و طرحهای ضربتی اینها جمعآوری نمیشوند. صرفا باید از طریق تغییر خود این بچهها نگذاریم نسل جدیدی از آنها تربیت شود.
این گزارش حتی پایانی هم ندارد. پایانی نیست بر مشکلات کودکانی که ناخواسته به دنیا میآیند و نمیدانند که چه کسانی هستند. بچههایی که هنوز بچگینکرده پدر شدهاند، مادر شدهاند، اما نه میدانند خودشان از کجا آمدهاند، نه بچهشان به کجا میرود. اینجا لب خط است، دروازه غار. اینجا ته خط است برای بچههایی که معامله میشوند تا مادرشان بگوید: «فروختمش و پول زندگی را به دست آوردم / چاره دیگری نداشتم. اگر نمیفروختم چه کار میکردم؟ / نمیتوانستم نگهش دارم. آدم در خماری هر کاری میکند. وقتی پول خوبی پیشنهاد میکنند دیگر به من چه که بدانم کجا میرود؟»”
آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم
Federation of Anarchism Era Social Media Pages
۱- آدرس تماس با ما
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکور - Anarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ – توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیستهای افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیستهای مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیستهای کابل