SOHEIL ARABI , den fängslade Anarko-syndikalisten i det ökända Evinfängelset avd. Åtta i norra Teheran, skriver i sitt senaste brev

مترجم : Hasse Golkar

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on print

SOHEIL ARABI (f 1985), den fängslade Anarko-syndikalisten i det ökända Evinfängelset avd. 8 i norra Teheran, skriver i sitt senaste brev

”Gholamreza Khosravi gick bort och vi ångrar att vi inte gjorde mer för honom. Men gör istället något nu för Ali-Reza Golipour [PhD. Elektrisk ingenjör, Teherans universitet, som är i hungerstrejk sedan 12:e oktober 2017] innan tiden rinner ut och det är för sent!”

Han fortsätter vidare i sitt brev
”Övermänniska är en term som används för de som tar avstånd från sitt egenintresse till förmån för att rädda sitt land och samhälle. Där [Friedrich] Nietzsche och Ahmad Shamlou använder ordet ’Obenmensch’ i det sammanhanget på en ytlig syn kanske
Men i min mening finns det en djupare innebörd av detta ord. Supermänniskor för mig är varken förtryckare eller förtryckta, utan de som kämpar mot superegot och korruptionen, trots att de riskerar att förlora sin egendom, sin frihet och sitt liv. I vårt tidevarv finns det många politiska aktivister som inte har något annat val än att gå tillbaka till [den förgångna] revolutionens matbord och försvara bevarandet av den befintliga situationen i landet. Det saknas och det är brist på sådana övermänniskor. Förlusten av var och en av dem ger mer styrka åt dem som fördärvar vårt födelseland och ger mer makt åt dem att förråda och plundra landet i lugn och ro

I februari 2014, efter två månader i isoleringscell, torterades jag av [revolutionsgardet] Sar-allah (Arabiskt ord: Gudsblod) och överfördes därefter till Evin-fängelset, rum 1
Den [i Evinfängelset] nu bortgångne Gholam-Reza Khosravi var den förste fången som välkomnade mig med sin abadanska [staden Abadan nära Persiska viken] dialekt. Han frågade mig om min arrestering och då svarade jag: Känner du till Galileo [Galilei]? Jag heter som stjärnan ’Soheil’! [persiskt pojknamn: Canopus, den näst starkast lysande stjärnan på natthimlen]. Han log åt mig och ville att jag skulle berätta mer. Jag sade vidare att
Mitt brott är upplysning. Jag administrerade en kampanj på Facebook mot vidskepelser, där jag skrev och översatte kritiska artiklar. Dessutom tog jag bilder under [den Gröna] rörelsen 2009 och publicerade dem på min webbsida. Jag ska bli avrättad. Han tog tag i min hand och svarade: Kamrat, jag svär vid din sargade kropp att detta är skrämseldomar och de brukar sänkas senare. Jag själv har varit i isoleringscell i 36 månader och har väntat på avrättning i 6 år. Jag tål det eftersom vår hopplöshet är deras önskemål. Vi måste kämpa vidare. Svåra tider går över. Evinfängelset blir ditt universitet där du ska lära dig saker som inte undervisas någon annanstans

För mig blev Gholam Reza en storebror och läromästare. På dagarna lärde jag mig franska. På eftermiddagarna spelade han Setar [iranskt stränginstrument] och vi sjöng tillsammans. På kvällarna lagade vi mat och åt den tillsammans med alla rumskamrater. Politiskt var jag anarko-syndikalist och han var Mojahedin Khalq-anhängare. [Folkets Mojahedin är en iransk shia-islamisk organisation som grundades 1965 och de nuvarande ledarna är Masoud och Maryam Rajavi]. Jag kritiserade hans åsikter starkt, men vi var ändå överens om en gemensam linje: Att kämpa tillsammans för frihet genom att krossa det fascistiska styret. Ju längre tiden gick desto mer förtjust blev jag i hans ärlighet och motståndsvilja. Jag sade till honom att jag känner mig fri så länge är vi tillsammans på avdelning 350 i Evinfängelset. För mig var rum nummer 1 i [Gholam-Reza] Khosravis och andra kamraters närvaro den bästa och mest älskvärda platsen på jorden. Tiden gick till den blodiga torsdagen den 17:e april 2014, då vi under täckmanteln ’inspektion’ blev misshandlade av Evins militära fångvakter och deras chefer. Våra händer … för att förnedra oss klippte de av vårt hår och tog av oss kläderna till vi stod helt nakna. Vårt enda vapen mot deras grymheter var att sjunga ’Morgonfågel’ och sedan gå i hungerstrejk. Tack vare stödet från människorättsaktivister och dess medier fick vi återvända till avdelningen. En kort tid därefter flyttades Gholam-Reza [Khosravi] till [Rajaei Shahr] fängelset i Gohar Dasht [västra Teheran] för avrättning. Om våra dåvarande medier hade dagens styrka, och om de reformistiska medierna hade försvarat [Gholam-Reza] Khosravi, då skulle vi och världen inte ha förlorat en Övermänniska
Gholam-Reza [Khosravi] gick bort och vi avundades. Vi tålde inte fängelsetiden lika bra som tidigare

Två år efter hans martyrskap fick jag äran att bekanta mig med Ali-Reza Golipour. Jag ser Gholam-Rezas ärlighet och tapperhet i honom. I ärlighetens namn är kamrat Ali-Reza [Golpour] också en Övermänniska men dessvärre är hans kropp i kritiskt skick. Tortyren under förhör har drabbat honom likt cancer. Enligt gällande bestämmelser borde han frisläppas för medicinsk behandling. Han är ett vetenskapligt geni i vårt land. Hans enda ’brott’ är hans sanningsupplysning och avslöjande av ekonomisk brottslighet och korruption hos de ansvariga inom den islamiska republiken. Jag ber alla människorättsaktivister, civilaktivister och vårt goda folk att enas och med all kraft tvinga regimen att frisläppa Ali-Reza och de andra villkorslöst. Det finns för få sådana människor, sådana som behövs för att bygga ett civiliserat och fritt Iran
I hopp om seger
Soheil Arabi

Översättning: HasseGolkar

 

 

غلامرضا رفت و حسرت ماند
تا دیر نشده علیرضا را نجات دهید
این تیتر نامه ای است از سهیل عربی زندانی آنارکو سندیکالیست در بند ۸ زندان اوین که در آن از خودش، غلامرضا خسروی، زندان و علیرضا گلی پور میگوید.

فرابشر(فراترازبشر) اصطلاحی است که از آن برای معرفی آنان که ازخود ومنافع فردی میگذرند تا جامعه وسرزمینشان رانجات دهند استفاده میکنند. درنگاه سطحی شاید شبیه امادرنگاه عمیقتر فرانظر من با (obenench) ابرانسان نیچه ،(superego)فراخود ،عاشقان فروتن احمدشاملو و نظیر اینها متفاوت است.فرابشرها نه ظالمند و نه مظلوم بلکه با ظلم وفساد می ستیزند حتی اگر بقیمت ازدست دادن دارائی ،آزادی وجانشان ، تمام شود. در عصر ما که بسیاری ازفعالان سیاسی دغدغه ای جز بازگشت بسفره انقلاب وحفظ شرایط موجود ندارند ، فرابشرها بشدت کمیاب شده اند و از دست دادن هرکدامشان به ویرانگران زادگاهمان قدرت بیشتری میدهند تا با خاطری آسوده خیانت و غارت کنند.

بهمن ۱۳۹۲ پس از تحمل دوماه انفرادی وبازجوئیهای تحت شکنجه درقرارگاه ثارالله (دو الف)به بند ۳۵۰ اوین اتاق ۱منتقل شدم زنده یاد غلامرضا خسروی نخستین فردی بود که به استقبالم آمد ، باآن لهجه شیرین آبادانی اش دلیل دستگیریم راپرسید گفتم که: گالیله رومیشناسی من سهیل شونم.

لبخندی زد و خواست بیشتر توضیح دهم ادامه دادم :جرم من روشنگری است ،ادمین کمپ ترک خرافات بودم مقالات انتقادی مینوشتم ،ترجمه میکردم وعلاوه برآن ازوقایع سال ۸۸ عکاسی کردم و در وبلاگم منتشر کردم…میخواهند اعدامم کنند .دستم راگرفت و گفت رفیق به همین زخمهای روی تنت قسم این حکمها حکم وحشت است میشکند منهم ۳۶ ماه را در انفرادی گذراندم واکنون ششمین سال است که تحت حکم اعدام، حبس راتحمل میکنم اما ناامید شدن ما آرزوی آنهاست باید به مبارزه ادامه دهیم .سختیها بپایان میرسد و اوین برایت چون دانشگاه خواهد بود درسهائی خواهی آموخت که درهیچ دانشگاه تدریس نمیشود.

غلامرضا برایم چون برادر بزرگتر و استاد شد، روزهافرانسوی آموختم، ظهرها سه تارمیزد و میخواندیم، عصرها آشپزی میکردیم وهمه اعضاسریک سفره غذا میخوردیم ومن آنارکوسندیکالیست و او هوادار سازمان مجاهدین خلق بود که از منتقدین سرسختش بودم اما علیرغم اختلاف عقاید ، هردوی ما بر سراین نکته توافق داشتیم که برای رسیدن به آزادی می بایست حکومت فاشیستی را براندازیم. هرچه میگذشت بیشتر شیفته صداقت واستقامتش میشدم .به اومیگفتم من از آنروز که دربند ۳۵۰ ودرکنار توام آزادم.

اتاق ۱با وجود زنده یاد خسروی وسایر دوستان برایم دلپذیرترین و دوست داشتنی ترین نقطه دنیا بود. روزها گذشت و پنجشنبه خونین (۲۸فروردین ۹۳) فرارسید . روزی که به اسم بازرسی توسط سربازان، پاسداران وحتی روسای زندان اوین مورد ضرب وشتم قرارگرفتیم .دستهایمان را به قصد تحقیر….، موهایمان را تراشیدند ولباسهایمان را کندند تنها سلاح ما در برابر وحشیگریشان خواندن ترانه مرغ سحر ناله سرکن و اقدام به اعتصاب غذا بود. پس از اعتصاب غذای ما وحمایتهای رسانه ها و فعالان حقوق بشر به بند خود بازگشتیم. اما دیری نپائید که غلامرضا را برای اجرای حکم اعدام به زندان گوهردشت انتقال دادند. شاید اگر آنروزها رسانه های ماقدرت امروز را داشتند ورسانه های جریان اصلی و بظاهر اصلاح طلبها از زنده یاد خسروی حمایت میکردند او را از دست نمیدادیم وجهان محروم ازیک فرابشر نمیشد.

غلامرضا رفت وحسرت ماند، تحمل حبس بدون او برایمان دشوارتر از پیش شد. دو سال پس از به شهادت رسیدنش افتخار هم بند شدن با علیرضاگلی پور را کسب کردم. صداقت،شجاعت و از خودگذشتگی های غلامرضا را در او میبینم. براستی که رفیق علیرضا نیز یک فرابشر است. دردا که اینروزها وضعیت جسمانی وخیمی دارد. شکنجه های درحین بازجوئی او را مبتلا به سرطان کرده است. مطابق قوانین موجود و با توجه به شرایط وخیم جسمانی اش باید مشمول تبصره عدم تحمل کیفر شده و آزاد شود تا بتواند تحت مراقبتهای پزشکی قرارگرفته و بهبود یابد.

او یک دانشمند و نخبه علمی سرزمینمان است جرمش بیان حقیقت وافشای فسادمالی مسئولان جمهوری اسلامی است . از تمام فعالان حقوق بشر و فعالان مدنی و مردم خوبمان تمنا دارم متحد شده وهر چه در توانشان است بکار گیرند تا مسئولان جمهوری اسلامی را ملزم به آزادی بی قید و شرط وی سازیم که امثال علیرضا در زمانه ما بسیار کمیابند و برای ساختن ایرانی آباد و آزاد به او نیاز داریم.

به امید پیروزی
سهیل عربی

 

 

۱- آدرس ” دختران آنارشیست افغانستان ” در اینستاگرام

https://www.instagram.com/dokhtarananarshist_afghanestan

———————————————————–

۲- آدرس “دختران آنارشیست افغان ” در فیسبوک

https://www.facebook.com/Afghan-Anarchist-Girls-116992605591873

————————————————————–

۳- آدرس آنارشیستهای رشت در اینستاگرام

https://www.instagram.com/anarshist.rasht

———————————————————

۴- آدرس صفحه آنارشیستهای شهر بوکان (  ئانارکیسته کانی بوکان ) در اینستاگرام

https://www.instagram.com/bokan_anarchy

———————————————————–

۵- آدرس آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر در تلگرام

https://t.me/Anarshistsh2

————————————————

۶- آدرس آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر در اینستاگرام

https://www.instagram.com/anarshistshahinshahr

———————————————————

۷- آدرس کانال آنارشیستهای کردستان در تلگرام


بڵاوکردنەوەی بیرو هزری ئانارکیستی

—————————————————-

۸- آدرس آنارشیستهای مریوان در کانال نلگرام

https://t.me/anarchyinmarivan

——————————————–

۹- آدرس عصر آنارشیسم در اینستاگرام

https://instagram.com/asranarshism/

—————————————-

۱۰- آدرس عصر آنارشیسم در تلگرام

https://telegram.me/asranarshism

—————————-
۱۱- سایت عصر آنارشیسم
———————————–
۱۲ – فیسبوک عصر آنارشیسم
—————————————
۱۳ – فیسبوک بلوک سیاه ایران

————————————————–

۱۴ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidaritywiththeRojava

https://www.facebook.com/%D8%A2%D9%86%D8%A7%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%B1%D9%88%DA%98%D8%A7%D9%88%D8%A7-%D9%88-%D8%A8%D8%A7%DA%A9%D9%88%D8%B1-Anarchists-in-solidarity-with-the-Rojava-434646579975914

———————————————————-

۱۵ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی

https://www.facebook.com/sedaye.bisedayan

————————————————————

۱۶ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران

https://www.facebook.com/irananarchistlabors

——————————————————

۱۷- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی

https://www.facebook.com/anarchistlibraryfa

————————————————–

۸ ۱– فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان

https://www.facebook.com/anarchistinsupportbaluchistan

—————————————————–

۱۹ – فیسبوک  هنرمندان آنارشیست

https://www.facebook.com/anarchistartistss

————————————————-

۲۰ – فیسبوک دانشجویا ن آنارشیست

https://www.facebook.com/anarchiststudents

——————————————-

۲۱ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک

https://www.facebook.com/shahre.shahin

———————————————–

۲۲ – فیسبوک آنتی فاشیست

https://www.facebook.com/ShahinShahrPolitik

————————————————

۲۳ – عصر آنارشیسم در تلگرام

https://telegram.me/asranarshism

———————————

۲۴- عصر آنارشیسم در اینستاگرام

https://instagram.com/asranarshism/ 

———————————

۲۵ – عصر آنارشیسم در توئیتر

https://twitter.com/asranarshism

——————————————–

۲۶ – بالاچه عصر آنارشیسم در بالاترین

https://www.balatarin.com/b/anarchismera

——————————-

۲۷- فیسبوک میتینگ دهه هفتاد و هشتادی ها

https://www.facebook.com/%D9%85%DB%8C%D8%AA%DB%8C%D9%86%DA%AF-%D8%AF%D9%87%D9%87-%D9%87%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D9%88-%D9%87%D8%B4%D8%AA%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D9%87%D8%A7-505093803031731/

——————————————

۲۸ – گوگل پلاس عصر آنارشیسم

https://plus.google.com/u/0/114261734790222308813

——————————————-

۲۹ –  ساوندکلاود رادیو آنارشی

—————————————–آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم

Federation of Anarchism Era Social Media Pages۱- آدرس تماس با ما 
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶– سایت عصر آنارشیسم
۱۷- فیسبوک میتینگ دهه هفتاد و هشتادی ها
۱۸- اینستاگرام ” دختران آنارشیست افغانستان ”
۱۹- اینستاگرام آنارشیستهای رشت
۲۰- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۲۱ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۲۲- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۲۳ – اینستاگرام آنارشیستهای شیراز
۲۴ – اینستاگرام آنارشیستهای گیلان
۲۵ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۶ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۷ – بلوک سیاه Iranian Black Bloc توییتر
۲۸ –  اینستاگرام ” آنارشیستهای جنوب “
آنارشیستهای جنوب یکی از اعضای تشکیل دهنده ” اتحادیه آنارشیستهای ایران و افغانستان” می باشند که در ایران حضور دارند.
۲۹ – اینستاگرام ” آنارشیستهای خراسان“
آنارشیستهای خراسان یکی از اعضای تشکیل دهنده ” اتحادیه آنارشیستهای ایران و افغانستان” می باشند که در ایران حضور دارند.
۳۰ – گروه تلگرام آنارشیستهای بلوک سیاه
۳۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۳۲ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای ایران و افغانستان
۳۳ – اینستاگرام بلوک سیاه آنارشیست
۳۴ – تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۵ – تلگرام قیام مردمی
کانال قیام مردمی مخصوص آموزش تاکتیکهای مبارزات خیابانی و سازماندهی تظاهرات سراسری است.
۳۶– اینستاگرام جوانان آنارشیست
۳۷– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۳۸- کانال تلگرام کتابخانه شورشی