نماینده وزارت بهداشت ایران در جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان اعلام کرد که ۳۰ درصد از مردم ایران «گرسنه» و ۲۵ درصد جمعیت شهری در کشور «حاشیهنشین» هستند.
به گزارش روز پنجشنبه، ۲۸ مرداد، خبرگزاری مهر، علیاکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت، این آمار را در شصت و چهارمین جلسه این ستاد بیان کرده و افزود که سایر آمارهای وزارت بهداشت از آسیبهای اجتماعی در ایران «محرمانه» است.
آقای سیاری تعداد «زنان ویژه» و میزان تماس آنها با مردان و آمار «تماسهای جنسی در میان دانشآموزان» در ایران را از جمله این آمار شمرد.
به این ترتیب این گونه آمار نیز در ایران به رده آمار فزاینده طلاق پیوست که چندی پیش یک مقام مسئول اعلام کرد دیگر به اطلاع عموم نخواهد رسید.
این مقام مسئول همچنین از «گرسنه» بودن ۳۰ درصد از مردم کشور خبر داده و افزود که آنها «نان [برای] خوردن ندارند و این آمار را وزارت رفاه هم تائید میکند».
وی از حاشیهنشینی ۲۵ درصد جمعیت شهری در ایران نیز سخن به میان آورده و گفت که در حال حاضر «ده میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سکونتگاههای غیر رسمی شناسایی شدهاند.»
مجید روستا٬ نماینده وزارت راه و شهرسازی، هم در این جلسه با تائید این آمار گفت که «اکنون ۱۳۰ هزار بافت نابهسامان غیر شهری» وجود دارد که «حدود ۱۱ میلیون نفر در این مناطق زندگی می کنند.»
آقای روستا افزود: «۳۰ درصد از این تعداد را جمعیت جوانان تشکیل میدهند» و «۸۲ درصد جوانان ساکن در این اقامتگاهها زیر دیپلم هستند.»
محمدرضا رستمی، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، هم در حاشیه این جلسه از وجود سه میلیون جوان حاشیهنشین خبر داد.
بر اساس اعلام مقامهای بلندپایه در ایران٬ ۱۸ میلیون نفر در کشور درگیر آسیبهای اجتماعی هستند.
در ایران از اعتیاد٬ طلاق٬ فقر٬ بیکاری٬ کودکآزاری٬ خودکشی٬ سرقت٬ ترک تحصیل٬ بیخانمانی٬ تمایلات جنسی غیرمتعارف و… به عنوان مصادیق آسیبهای اجتماعی نام برده میشود.
منبع : رادیو فردا
——————————-
شصت و چهارمین نشست ستاد ملی ساماندهی امور جوانان در ایران بار دیگر و بر خلاف قانون با غیبت وزیر ورزش و جوانان برگزار شد. در این نشست که به آسیب های اجتماعی کشور و جوانان و به ویژه در مناطق حاشیه نشین کشور اختصاص داشت، نمایندۀ وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که ۲۵ درصد جمعیت کل ایران را حاشیه نشینان و ۳۰ درصد جمعیت حاشیه نشینان کشور را جوانان تشکیل می دهند که در جستجوی کار به حاشیه شهرها پناه آورده اند.
نمایندۀ وزارت راه و شهرسازی و شماری دیگر از حاضران در این نشست، اعتیاد، سرقت، توزیع مواد مخدر، فحشاء، محرومیت از بهداشت و درمان و بیماری های عفونی را مهمترین معضلات و آسیب های جمعیت های حاشیهنشین ایران اعلام کردند که نوعاً وضعیت داخل شهرهای کشور را تحت تاثیر خود قرار داده اند.
آمار رسمی جمعیت حاشیه نشین ایران را ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برآورد می کند، در حالی که بر اساس همین آمار ۵۶ درصد جمعیت حاشیه نشین ایران مستأجر هستند یعنی حتا قادر به خریداری بیغوله هایی تحت عنوان سکونتگاه نیستند. همین گزارش تصریح می کند که ۳۱ درصد مستأجران مناطق حاشیه نشین ایران را جوانان تشکیل می دهند.
به گفتۀ معاون وزیر بهداشت در حال حاضر شمار حاشیه نشینان شهر مشهد به ۱ میلیون و ٢۰۰ هزار نفر می رسد و در تبریز تعداد حاشیه نشینان به ۵۰۰ هزار نفر بالغ می شود.
توسعۀ حاشیه نشینی در ایران که عمدتاً شامل مردان می شود تناسب جنسیتی در برخی شهرهای کشور را برهم زده به طوری که در برخی شهرها مانند قزوین، رشت، البرز و یزد تعداد زنان نسبت به مردان افزایش یافته است.
در نشست ستاد ملی ساماندهی امور جوانان در ایران نمایندۀ وزارت بهداشت نیز گزارشی در مورد آسیب های اجتماعی ارایه کرد و در عین حال برخی آمار ارایه شده در این گزارش را محرمانه اعلام نمود. با این حال، به گفتۀ معاون وزارت بهداشت “در حال حاضر ۳۰ درصد مردم ایران گرسنه اند و نان خوردن هم ندارند و این آمار را وزارت کار ایران نیز تأئید می کند.”
معاون وزیر بهداشت فحشاء را یکی از آسیب های بزرگ حاشیه نشینی در ایران اعلام کرد و افزود که استان های گلستان، البرز و تهران بالاترین شمار تن فروشان کشور را دارند. اگر چه معاون وزیر بهداشت از ارایۀ آمار تن فروشان کشور خودداری کرد، اما، او نسبت به گسترش “تماس های جنسی در بین دانش آموزان” هشدار داد. هشدار نمایندۀ وزارت بهداشت با اعتراض نمایندۀ وزارت آموزش و پرورش روبرو شد که متقابلاً از معاون وزیر بهداشت خواست تا جسارت کرده و آمار “تماس های جنسی” میان دانشجویان علوم پزشکی کشور را ارایه کند.
منبع : رادیو فرانسه
——————–
سردار محمدرضا مقیمی، رییس پلیس آگاهی ناجا، گفته است که ۹۰ درصد جرایمی که در پلیس آگاهی ناجا ثبت و به تشکیل پرونده منجر می شود جرایم مربوط به سرقت است. محسن سنایی از مدیران “کمیتۀ امداد امام خمینی” گفته است : سرقت از صندوق های صدقات نیز که در کوچه و خیابان های کشور نصب شده اند به طرز گسترده ای رو به افزایش است به طوری که از مجموع ۴۲ هزار صندوق صدقات شهر تهران، ۲۰ هزار صندوق مورد دستبرد قرار گرفته اند.
به گفتۀ کاظم کردوانی آسیب های اجتماعی در ایران اکنون به مرحلۀ خشونت اجتماعی رسیده است که نهایتاً به معنای انتقال خشونت حکومت اسلامی به درون جامعه است.
قائم مقام وزیر کشور جمهوری اسلامی در گزارشی که قرار بوده است در مورد آسیب های اجتماعی تسلیم علی خامنه ای کند صریحاً به ناکارآمدی نظام اسلامی در جلوگیری از گسترش آسیب های اجتماعی تأکید کرده و گفته است که نه فقط شمار زنان معتاد رو به افزایش است، بلکه سن اعتیاد نیز کاهش یافته و سالانه ۷۰۰ هزار معتاد به هزاران مراکز ترک اعتیاد کشور مراجعه می کنند، اما، ۹۰ درصد آنان مجدداً به مصرف مواد مخدر روی می آورند.
به گفته علیرضا جزینی ده درصد معتادان کشور را زنان تشکیل می دهند.
منبع : رادیو فرانسه
———————————–
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: سالانه ۷۰۰ هزار نفر در ایران به دلیل هزینه های درمان ورشکست می شوند و مسئله آسیب های اجتماعی در حوزه سلامت یک مورد نوپدید است به طوری که ۵۵ درصد عوامل سلامت، عوامل اجتماعی است.
به گزارش خبرنگار مهر، اعداد و ارقام رشد اقتصادی که دو روز قبل از سوی رئیسجمهور اعلام شد، بسیاری را به شگفتی واداشت. برخی از رقم رشد ۴.۴ درصدی اقتصاد ایران متحیر شدند و برخی دیگر چرتکه به دست، به دنبال روشی بودند که بتوانند اعداد و ارقام را آنالیز کرده و به عددی که رئیس دولت اعلام کرده، برسند. در این میان بازار بحث و جدلها نسبت به اعداد اعلام شده برای رشد اقتصادی و صنعتی کشور، داغ بود. برخی میگویند که این اعداد و ارقام چیزی شبیه معجزه است و برخی دیگر، ردپای رونق فروش نفت ایران در بازارهای جهانی را علت اصلی میدانند. البته برخی دیگر هم، اصل این عدد و رقم را زیر سوال میبرند و اعتقادی به آن ندارند.
کشیده شدن پای نفت به آمار رشد اقتصادی در شرایطی است که به نظر میرسد باز هم اقتصاد تنیده به نفت، علیرغم تمام تاکیداتی که بر اجرای سیاستهای اقتصاد غیرنفتی و حتی ابلاغیه اقتصاد مقاومتی مبنی بر کاهش وابستگی به طلای سیاه شده است، مانور خود را آغاز کرده و به زودی همه را مسحور خود خواهد کرد. حتی ردپای فرآوردههای نفتی و گازی خام را در رونق صادرات ایران در تیرماه هم میتوان دید. همان جایی که صادرات گاز طبیعی وارد آمار صادرات غیرنفتی شده و رشد را به جای ۱۱ درصدمنفی، ۳۸.۵ درصد مثبت نشان میدهد؛ موضوعی که فقط یک نهاد غیردولتی یعنی مرکز بررسیهای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران به آن پرداخت و البته با انتقاد دولت همراه شد.
اکنون اقتصاد ایران، خواسته یا ناخواسته، رشدی ۴.۴ درصدی را یدک میکشد. رشدی که بسیاری از فعالان این حوزه معتقدند که منجر به خروج اقتصاد از رکود نشده و اگر هم به صحت این عدد اعتماد کنیم، قطعا ناشی از رشدی نامتوازن بوده است. فعالان اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر، به تشریح ابعاد رشد اقتصادی ۴.۴ درصدی و رشد صنعتی ۸.۸ درصدی اعلام شده از سوی دولت پرداختهاند.
——————————————————————————————————————————————————————————————————–
آدرس و اسامی صفحات مرتبط با مجموعه عصر آنارشیسم
آدرس و اسامی صفحات ما در فیسبوک
۲- فیسبوک عصر آنارشیسم
https://www.facebook.com/asranarshism
۳- فیسبوک بلوک سیاه ایران
https://www.facebook.com/iranblackbloc
۴ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidarity with the Rojava
۵- فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
https://www.facebook.com/sedaye.bisedayan
۶ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
https://www.facebook.com/irananarchistlabors
۷- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
https://www.facebook.com/anarchistlibraryfa
۸ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
https://www.facebook.com/anarchistinsupportbaluchistan
۹ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
https://www.facebook.com/anarchistartistss
۱۰ – فیسبوک دانشجویا ن آنارشیست
https://www.facebook.com/anarchiststudents
۱۱ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
https://www.facebook.com/shahre.shahin
۱۲ – فیسبوک آنتی فاشیست
https://www.facebook.com/ShahinShahrPolitik
۱۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
https://telegram.me/asranarshism
۱۴- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
https://instagram.com/asranarshism/
۱۵- عصر آنارشیسم در توئیتر
https://twitter.com/asranarshism
۱۶ – بالاچه عصر آنارشیسم در بالاترین
https://www.balatarin.com/b/anarchismera
آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم
Federation of Anarchism Era Social Media Pages
۱- آدرس تماس با ما
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکور - Anarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ – توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیستهای افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیستهای مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیستهای کابل