کشته شدن سردبیر مجله دگرباشان جنسی به ضرب قمه در ادامه قتل روشنفکران بنگلادش

Text Size

در اوایل روز دوشنبه ۲۶ آوریل/۶ اردیبهشت در داکا، پایتخت این کشور دو فعال حقوق دگرباشان جنسی در بنگلادش به ضرب قمه به قتل رسیدند و فرد دیگری مجروح شد. یکی از کشته‌شدگان، جلهاز منان، سردبیر اولین و تنها مجله همجنس‌گرایان، دوجنس‌گرایان و تراجنسیتی‌ها در بنگلادش است.

منان، ۳۵ساله و سردبیر مجله «روپبان» بود که در سال ۲۰۱۴ با هدف آگاهی‌رسانی در مورد مسائل همجنس‌گرایان، دوجنس‌گرایان، تراجنسیتی‌ها و میان‌جنسی‌ها ایجاد شده بود و هدف بزرگ‌تر ترویج پذیرش گوناگونی‌ها در گرایش جنسی و هویت جنسیتی را در جامعه بنگلادش دنبال می‌کرد. تونویی هم از کنشگران حقوق دگرباشان جنسی و از اعضای کمیته اجرایی و همکار منان در مجله «روپبان» بود.

تلویزیون محلی «جمونا» به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که شش مرد پس از قتل منان و تونویی الله اکبرگویان و درحالی‌که تیر هوایی در می‌کردند، آپارتمان محل سکونت منان را ترک کردند.

منان پیش از این در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه گفته بود که اسلام‌گرایان او را تهدید کرده‌اند و حتی «یک گروه آنلاین برای تهدید» او، دوستان و همراهانش راه‌اندازی کرده‌اند.

این آخرین سری از قتل‌هایی است که وبلاگ نویسان آتئیست، کنشگران و روشنفکران لیبرال را در بنگلادش هدف قرار داده‌اند. این افراد معمولا توسط افراد مسلحی که گمان می‌رود از اسلام‌گرایان تندرو باشند به ضرب قمه یا گلوله کشته می‌شوند.

محمد اقبال، افسر مسئول ایستگاه پلیس محلی، مرگ منان را تأیید کرده است و می‌گوید شش نفر در پوشش پرسنل خدمات پیک و پست، وارد آپارتمان منان می‌شوند و این دو دوست را به قتل می‌رسانند.

منان که آشکارا همجنسگرا بود، همچنین با آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده آمریکا (USAID) کار می‌کرد و خبر قتل او همکارنش در آژانس را متاثر کرد.

روابط جنسی با همجنس در بنگلادش جرم است و بسیاری از فعالان دگرباش جنسی‌ ناچار هستند این کشور را ترک کنند.

منان از سال ۲۰۱۴ نقش کلیدی در برگزاری رژه افتخار دگرباشان جنسی در داکا داشت. این رژه روز ۱۴ آوریل هم‌زمان با آغاز سال نوی بنگالی برگزار می‌شد.

امسال اما پلیس داکا با احضار منان از او خواسته بود که برای حفظ امنیت دگرباشان جنسی، رژه را کنسل کند. رژه در نهایت توسط پلیس ممنوع اعلام شد. پس از برگزار نشدن رژه افتخار، عده‌ای از برگزارکنندگان که آشکارا گرایش جنسی و هویت جنسیتی‌شان را اعلام نکرده بودند در محل رژه حاضر شدند. این افراد سپس توسط پلیس دکا دستگیر شدند.

یکی از دوستان منان در آمریکا که با «گاردین» گفت‌وگو کرده می‌گوید که منان به او گفته بوده که چهار کنشگر حقوق دگرباشان جنسی پس از ممنوع شدن رژه افتخار دکا توسط پلیس دستگیر می‌شوند. پلیس آنها را تنها زمانی آزاد می‌کند که گرایش جنسی و هویت جنسیتی آنها را به اطلاع خانواده‌هاشان می‌رساند.

در واکنش به خبر قتل او، انجمن جهانی قلم در بیانیه ای اعلام کرد قتل وحشیانه این نویسنده و فعال حقوق همجنسگرایان، نمونه غم انگیز دیگری از شکست دولت این کشور در محافظت از روشنفکران، فعالان حقوق بشر و نویسندگان در بنگلادش است.

در همین حال یک وبلاگ نویس شناخته شده در بنگلادش گفته که روز یکشنبه به مرگ تهدید شده است.

عمران سرکار که از رهبران تظاهرات بزرگ فعالان سکولار علیه اسلام گرایان در سال ۲۰۱۳ بود گفته است که در یک تماس تلفنی به او هشدار داده اند که “خیلی زود” کشته خواهد شد.

روز شنبه نیز (۲۳ آوریل / ۴ اردیبهشت) در شهر راج شاهی در شمال غرب بنگلادش، رسول کریم صدیق،پرفسور ۵۸ ساله و استاد انگلیسی دانشگاه زمانی که منتظر اتوبوس بود تا به محل کارش برود مورد حمله گروهی از قمه به دستان اسلامگرا قرار گرفت و کشته شد.

صدیق مؤسس یک مدرسه موسیقی بود و گروه «جماعت مجاهدین بنگلادش» با بخش آموزش موسیقی و دیگر فعالیت‌های فرهنگی این استاد دانشگاه مخالف بوده‌اند.

به گفته محمد شمس‌الدین، رئیس پلیس راج‌شاهی، قاتل یا قاتلان پرفسور صدیق از پشت به او حمله کرده و با ضربات قمه به ناحیه گردن او را کشته‌اند. قتل‌های وبلاگ‌نویسان و فعالان مدنی بنگلادشی در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ نیز شبیه این تازه‌ترین مورد قتل بوده است.

به گفته رئیس پلیس راج‌شاهی، ساکنان محل دو مرد جوان را دیده‌اند که سوار بر یک موتورسیکلت از محل حادثه به سرعت دور شده‌اند.

صدها تن از دانشجویان و کارکنان دانشگاه راج‌شاهی پس از وقوع قتل به مدت چند ساعت راه خروجی شهر راج‌شاهی به سمت داکا، پایتخت بنگلادش را مسدود کرده و دولت را به دستگیری و مجازات عاملان جنایت فرا خواندند.

خبرگزاری “اعماق”، وابسته به “دولت اسلامی”، گزارش داد که “داعش این مرد را با ضربات قمه کشته است، زیرا او مردم را به آته‌ئیسم (خداناباوری) فراخوانده است”.

وابستگانش گفته اند که او سردبیر یک مجله ادبی و همچنین موسس یک مدرسه موسیقی بود.

بنگلادش در ماهها اخیر شاهد قتل شماری از نویسندگان و وبلاگ نویسان سکولار این کشور بوده است، اما یکی از همکاران این استاد دانشگاه گفته است که او هرگز بطور آشکار علیه مذهب مطلبی ننوشته و نگفته بود.

به گفته پلیس این استاد دانشگاه با روشی مشابه سایر قربانیان به قتل رسیده است.

نام چهار وبلاگ نویسی که سال گذشته به قتل رسیدند در فهرست ۸۴ نفره ای موسوم به “وبلاگ نویسان بی دین” که گروه «جماعت مجاهدین بنگلادش» در سال ۲۰۱۳ میلادی تهیه و در سطحی گسترده منتشر کرد، قرار داشت.

یک استاد رشته جامعه‌شناسی دانشگاه راج‌شاهی در نوامبر سال ۲۰۱۴ در سوء‌قصدی مشابه به قتل رسید.

سال ۲۰۱۳ نیز احمد رجب حیدر، یک وبلاگ‌نویس دیگر و از منتقدان افراطی‌گری مذهبی نزدیک خانه‌اش در شهر داکا توسط مهاجمان نا‌شناس ترور شد.

یک وبلاگ‌نویس معروف بنگلادشی – آمریکایی «آبهیجیت رای» که به خاطر انتقاد از افراطی‌گری مذهبی شهرت داشت، روز جمعه هشتم اسفند ۱۳۹۳ هنگامی که در داکا، پایتخت بنگلادش، پیاده‌روی می‌کرد با ضربات چاقو و ساطور کشته شد. «آبهیجیت رای» هنگام بازگشت از نمایشگاه کتاب در دانشگاه داکا و در یک پیاده‌رو شلوغ مورد حمله قرار گرفت. همسر آبهیجیت رای نیز که وبلاگ‌نویس است در این حمله به شدت مجرح شد.

در سال ۲۰۰۴ همایون آزاد، نویسنده سر‌شناس و استاد دانشگاه داکا هنگام بازگشت از یک نمایشگاه کتاب مورد حمله قرار گرفت و به شدت رخمی شد.

در اوایل ماه آوریل یک دانشجو حقوق به نام نظام‌الدین صمد ، وبلاگ نویس ۲۸ساله دین‌ناباور (آتئیست) که علیه بنیادگرایی اسلامی مبارزه می‌کرد و از طریق اینترنت عقاید سکولار خود را بیان می کرد،در نزدیکی دانشگاه «جگنناته» جایی که در آن رشته حقوق می‌خواند، هدف حمله با چاقو و گلوله قرار گرفت و جان داد.. پلیس یک گروه اسلام‌گرا را مسئول این قتل اعلام کرد.

از فوریه سال گذشته افرادی که گمان می رود شبه نظامیان اسلامگرا باشند چند تن از نویسندگان و اعضای گروه های اقلیت مذهبی، سکولار یا خداناباوران را کشته اند.

بنگلادش تاکنون شاهد حملاتی به اعضای اقلیت های مذهبی نظیر شیعیان، صوفی ها، مسلمانان فرقه احمدیه، مسیحیان و هندوها هم بوده است.

بنگلادش که اکثریت جمعیت آن مسلمان هستند دولتی رسما سکولار دارد، اما منتقدان می گویند که دولت نتوانسته است از وقوع چنین حملاتی جلوگیری کند.

——————————————————————————————————————————————————————————————————–

آدرس و اسامی صفحات مرتبط با مجموعه عصر آنارشیسم


poql8j0h
 

۱- سایت عصر آنارشیسم

https://asranarshism.com

 

آدرس و اسامی صفحات ما در فیسبوک

 

۲- فیسبوک عصر آنارشیسم

https://www.facebook.com/asranarshism

 

۳- فیسبوک بلوک سیاه ایران

https://www.facebook.com/iranblackbloc

 

۴ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidarity with the Rojava

https://www.facebook.com/%D8%A2%D9%86%D8%A7%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%B1%D9%88%DA%98%D8%A7%D9%88%D8%A7-%D9%88-%D8%A8%D8%A7%DA%A9%D9%88%D8%B1-Anarchists-in-solidarity-with-the-Rojava-434646579975914

 

۵- فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی

https://www.facebook.com/sedaye.bisedayan

 

۶ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران

https://www.facebook.com/irananarchistlabors

 

۷- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی

https://www.facebook.com/anarchistlibraryfa

 

۸ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان

https://www.facebook.com/anarchistinsupportbaluchistan

 

۹ – فیسبوک  هنرمندان آنارشیست

https://www.facebook.com/anarchistartistss

 

۱۰ – فیسبوک دانشجویا ن آنارشیست

https://www.facebook.com/anarchiststudents

 

۱۱ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک

https://www.facebook.com/shahre.shahin

 

۱۲ – فیسبوک آنتی فاشیست

https://www.facebook.com/ShahinShahrPolitik

 

۱۳- عصر آنارشیسم در تلگرام

 

۱۴- عصر آنارشیسم در اینستاگرام

 

۱۵- عصر آنارشیسم در توئیتر

https://twitter.com/asranarshism

 

۱۶ – بالاچه عصر آنارشیسم در بالاترین

https://www.balatarin.com/b/anarchismera

 

آدرس تماس با ما

 

آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم

Federation of Anarchism Era Social Media Pages



۱- آدرس تماس با ما 
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ –  توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیست‌های افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیست‌های مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیست‌های کابل