امروز هشتم مارس روز جهانى زن است، این روز را به تمامى زنان دنیا تبریک میگوییم.
روال هرساله اینست که دراین روز به مصائب و مشکلات و نابرابریهاى مربوط به زنان در جوامع پرداخته میشود. چه خوب است که براى رسیدن به عدالت و برابرى جنسیتى بجاى یک روز در سال، هر روز سال را به روز مبارزه و شورش زنان تبدیل کنیم چرا که پیشرفت و ترقى اجتماع در گرو پیروزى این مبارزه است.
زن آگاه و شورشى است که ترقى و پیشرفت را به جامعه ارزانى میکند و ازینرو باید گفت که در حقیقت هشت مارس نه تنها روز زن، بلکه روز تمام انسانهاى آگاه و مبارز است که در راه آزادى و عدالت و برابرى مبارزه میکنند.
بنا داریم بر خلاف همه، افکار مخاطب را معطوف به گروهى از زنان کنیم که تقریباً فراموش و مورد تحقیر واقع شده اند.
در این نوشتار، بدلیل دیدن روزمره و عادى شده مشکلات کارگران جنسى، سعى میکنیم گوشه اى از این فشارها را بررسى کنیم تا شاید باعث شود دید افرادى به این موضوع عوض شود.
ریشه تحقیر آمیز این شغل ( فحشا ) و کلمه فاحشه از فرهنگى مرد سالار مى آید که به زن نگاهى کالا وار دارد و ازین رو هر زنى که مایملک و ناموس مرد مشخصى نباشد مورد تحقیر و آزار و اذیت قرار میگیرد.
فرهنگى دینى و دولتى که بار مردسالارى دارد. تمام پیامبران و دولتمردان مرد بودند و اثر این موضوع را در بالادست بودن مرد در آموزه هاى دینى و جنس دوم بودن زن را در قوانین دینى به وضوح میبینیم.
دنیایى کاملا ساخته دست مردان که عدالت و برابرى در آن فراموش شده و زن را از حقوق انسانى خود دور نگهداشته مبادا که بر علیه امپراطورى مردانه بشورد.
اینکه این قشر از زنان بنا به خواستهاى جنسى مردان پا به کارزار این شغل میگذارند تا ازین طریق امرار معاش کنند بر کسى پوشیده نیست ولى نکته اى که کسى بدان دقت نمیکند اینست که این کلمه از نظر منطقى بیشتر برازنده مردانى است که ازین زنان طلب سکس میکنند.
ولى از آنجایى که فرهنگ قالب مردسالارانه است بر علت بوجود آمدن این شغل و در کل صنعت سکس ،که چرخش مالى بسیار بالایى هم در دنیا دارد، که همانا مرد است چشم بسته مى شود و زنانى را که بدین شغل روى آورده اند متهم و تحقیر میکند.
در واقع این زنان دچار ظلم مضاعف میشوند، زن به واسطه زن بودنش در اجتماع مردسالار مورد ظلم و آزار و تعقیب است و نمیتواند حتى براى امور پیش افتاده و شخصى خودش چون نحوه پوشش و تحصیل و ازدواج وغیره تصمیم بگیرد و مدام مورد کنترل و سوءظن است و حال تصور کنید که زنى بعنوان کارگر جنسى مشغول به کار شود.
عمق درد و رنج این زنان را که ناشى از ظلم و جفاى افراد و اجتماع است را میشود حدس زد. از هر طرفى توهین است و تحقیر. اینان از طرفى براى امرار معاش چون هر کسى یکى از نیازهاى موجود در اجتماع را مرتفع میکنند ولى بجاى حمایت، توهین و تحقیر و آزار و اذیت دریافت میکنند.
اجتماع آنان را در اینجا به بردگى میگمارد ولى بدون حمایت و در نتیجه اینان با انواع خشونتها روبرو میشوند ( به آمار بالاى قتل بین اینان نگاه کنید) و هیچکس کوچکترین حمایتى ازشان نمیکند، گویى خود طاعون هستند! به چه جرمى؟ جرمشان فقط روابط کثیف دیکته شده و سیستماتیک اجتماع است.
اگر اجتماع این را نمى خواست کسى بدین شغل مشغول نمیشد و خود اجتماع از کثافت خودش می هراسد و براى فرافکنى انگشت توهین و تحقیر را به سمت این زحمت کشان بى حامى میگیرد. اگر عدالتى بود، باید یقه مردانى را میگرفت که بدنبال خرید سکس هستند، آنها هستند که این بازار و صنعت پرسود را به وجود آورده و اداره میکنند. تا خریدار و بازارى نباشد، فروشنده اى هم نخواهد بود.
سؤال: جرم چیست؟ پاسخ: عدم تمکین و پیروى از فرهنگ مردسالار و زن خانه نبودن. سؤال: آیا موردى جدید است؟ پاسخ: خیر قدمتى بسیار طولانى دارد. اطلاع نگارنده متن از اولین موارد نوشته شده در تاریخ برمیگردد به موارد متعددى در اروپاى تحت سلطه کلیسا.
در کتابهاى قرون وسطى از زنده سوزاندن زنان جادوگر سخن بسیار است. البته تنها سوزاندن نبوده و در مواردى که ایجاد شک میشد، دستان و پاهاى این زنان را با طناب بسته و به درون رودخانه و یا دریاچه مى انداختند و میگفتند اگر جادوگر نباشد غرق میشود و اگر به روى آب مى آمد به جرم جادوگرى زنده زنده سوزانده میشد، فى الواقع در هر صورت زن بخت برگشته کشته میشد.
ولى این جادوگران واقعاً چه کسانى بودند؟ زنانى سوار بر جارو که نیروهاى عجیب و غریب داشتند؟ البته که امروزه میدانیم اینها همگى داستان جن و پرى هستند و تخیلى، ولى در آن دوره بسیارى از زنانى که تنها زندگى میکردند به این اتهام جان خود را از دست دادند.
نقطه اشتراک تمامى این زنان این است که تنها زندگى میکردند و از دستورات کلیسا پیروى نمیکردند و اکثرا مشغول به طب گیاهى بوده و به دعاهاى کلیسا اعتقاد و اعتنایى نداشتند. در واقع جرم تمام این زنان عدم تمکین از فرهنگ مردسالارانه بود و به این جرم زنده زنده در آتش سوزانده میشدند.
شاید نام آشناترین این زنان “ژاندارک” باشد، دخترى جوان که داراى نبوغ نظامى بود و فرانسه را در مقابل قواى نظامى انگلستان به برترى رساند، ولى زمانیکه مشخص شد او یک زن است، به تحریک انگلستان( براى اینکه از شر نبوغ نظامى او راحت شوند) کلیسا حکم داد که خلاف اصول خدا و کلیسا رفتار کرده و باید سوزانده شود و البته که فرانسه هم از حکم خدا و کلیسا!!! تمکین کرد و این دختر جوان در سن نوزده سالگى بدلیل عدم تمکین از فرهنگ مردسالارانه و ضد زن، زنده در آتش سوزانده شد. از داستان زندگى ژاندارک به خوبى پى به روابط دولت و دین و فرهنگ مردسالار میبریم که چگونه به زنان حمله کرده و آنها را فرودست نگه میدارند.
از آن زمان تاکنون زنانى که به هر دلیلى از فرهنگ مردسالار دینى و دولتى تابعیت نکرده اند مورد تعقیب و آزار و اذیت و توهین و تحقیر قرار میگیرند. و در روزگار ما کارگران جنسى دچار ظلم مضاعف هستند. بهتر است بجاى گشودن دهان خود و ساختن ترکیبهاى پرطمطراقى چون “فاحشه سیاسى” و ازین قبیل افاضات روشنفکرانه، چشمهایمان را باز کنیم و به ریشه ها و علل نگاه کنیم و در پى از بین بردن این عوامل باشیم و نه ادامه دادن کشتار و ظلم و ستم زنان و بویژه این زنان تحت ستم مضاعف. همیشه به یاد داشته باشیم، تعداد و نوع رابطه جنسی زنان و مردان یک امر خصوصی است و دخالت و توهین و اظهار نظر تحقیر آمیز به سبک زندگی آنان که فاحشه می نامید مذموم است .
آنانی را که شما فاحشه می نامید ما انسان ها و کارگرانى می دانیم که مانند ما و شما بوده و مثل هر فرد دیگرى قابل احترام هستند و حقوق انسانى و اجتماعى دارند. نگاه و تصوری که پشت کلمه روسپیگری، تنفروشی و یا فحشا وجود دارد در بین افراد (فرد به فرد) و حتی درجوامع مختلف یکسان نیست و از طرفی از این واژه “فاحشه” نباید به عنوان فحش و ناسزا استفاده کرد و یا کلاً در بین جملات و صحبتهای خود اصلاً نباید از این واژه در جهت تخریب، تحقیر و شرمسار کردن فرد یا افرادى استفاده کرد.
آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم
Federation of Anarchism Era Social Media Pages
۱- آدرس تماس با ما
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکور - Anarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ – توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیستهای افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیستهای مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیستهای کابل