در جریان سفر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران به فرانسه، تفاهمنامهای امضا شده که مطابق آن ایران ۱۱۸ فروند هواپیمای ایرباس، به ارزش مجموعا ۲۵ میلیارد دلار، از فرانسه میخرد.
ایران میخواهد صنعت هوایی خود را توسعه دهد و بدین منظور از سرمایهگذاران خارجی دعوت به همکاری کرده است.
همچنین تفاهمنامههایی برای همکاری در زمینه روابط مالی، ارتباطات، گردشگری، بهداشت و حمل و نقل نیز میان دو طرف به امضاء رسیده که از جمله بازسازی ناوگان هوایی فرسوده ایران را ممکن میکند.
به گزارش ایرنا، در اجلاس مزبور ۱۶۰ نماینده از ۸۵ شرکت سازنده هواپیما و قطعات از ۳۵ کشور جهان حضور داشتند.
عباس آخوندی طی سخنان روز یکشنبه خود نخست به ضرورت سرمایهگذاری در بخش صنعت هوانوردی اشاره کرد و گفت: «ایران برای مدیریت فضای خود به ۲۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری جدید برای خرید سیستمهای ناوبری نیازمند است.» او از همه کشورها به جز اسرائیل برای سرمایهگذاری در ایران دعوت کرد.
او سپس گفت که با لغو تحریمها در کوتاه مدت پنج راه هوایی در آسمان ایران برای شرکتهایی راهاندازی شده است که مایلند از آسمان ایران عبور کنند.
به گفته وزیر راه و شهرسازی ایران، از جمله برنامههای مدرنیزه کردن صنعت هوانوردی ایران فعال کردن فرودگاههای کشور است. آخوندی گفت که در حال حاضر ۶۷ فرودگاه در ایران به صورت عملیاتی فعال هستند، اما تنها ۱۰ فرودگاه بهینه وجود دارد و ایران میخواهد سایر فرودگاهها را نیز فعال کند و برای این کار نیاز به تامین تجهیزات فرودگاهی دارد.
او از خواست دولت برای نوسازی فرودگاههای شهرهای بزرگ چون تبریز، اهواز، بوشهر، اصفهان و مشهد سخن گفت و اشاره کرد به اینکه فرودگاه امام خمینی تهران نیز قرار است برای تردد بیش از ۴۵ میلیون مسافر در سال آمادهسازی شود.
معامله با ایرباس و علاقه به بویینگ
قرارداد میان هواپیمایی ایران ایر (که ۶۰ درصد سهام آن در اختیار دولت است) و کنسرن ایرباس تفاهمنامه خرید ۱۱۸ ایرباس امضا کردند.
هواپیماها بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۲ به ایران تحویل داده خواهند شد. به گفته فخریه کاشان، هشت هواپیمای مدل A380 از سال ۲۰۱۹ تحویل ایران داده میشوند.
عباس آخوندی گفت که برنامه ایران تامین ۱۰۰ فروند هواپیما برای برد کوتاه در فرودگاههای داخلی و ۴۰۰ هواپیما برای بردهای میانی و بلند است.
وزیر راه و شهرسازی ایران گفت که در حال حاضر ایران ۲۵۶ فروند هواپیما دارد که تنها ۱۵۰ فروند آن قابل استفاده هستند و هر کدام تا کنون به طور متوسط ۲۰ سال مورد بهرهبرداری بودهاند.
مشکل تامین منابع مالی
آخوندی آبان ماه امسال گفته بود که ایران پول لازم برای خرید هواپیماهای مورد نیاز را ندارد و باید از امکانات دیگری نظیر اجاره به شرط تملیک (لیزیگ) استفاده کند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، او میگوید برای توسعه ناوگان هوایی دور و متوسط برد، ۴۰۰ فروند و برای توسعه ناوگان هوایی کوتاه برد با هدف استفاده در فرودگاههای کوچک داخلی نیز دستکم ۱۰۰ فروند هواپیما مورد نیاز است.
وزیر راه افزود: «در مجموع ۵۰۰ فروند هواپیما نیاز است که با یک حساب سرانگشتی مجموعا ۵۰ میلیارد دلار برای تامین آنها نیاز داریم؛ در حالی که این میزان پول اصلا در ایران وجود خارجی ندارد.»
خبرگزاری مهر نیز روز شنبه، ۲۶ دی از قول آخوندی نوشت، ایران برای بازسازی شرکتهای هواپیمایی داخلی به دنبال لیزینگ هواپیما است و برای این کار مذاکراتی با شرکتهای بزرگ بیمه انجام داده است.
سفارش این تعداد هواپیما به ایرباس برای این کنسرن هواپیمایی اهمیت بسیار دارد چون به گفته “اشپیگل آنلاین” ایرباس در سال گذشته حتی یک سفارش خرید برای بزرگترین مدل هواپیمای خود که A380 است، نداشته است.
ایران همچنین علاقهمند به خرید بیش از ۱۰۰ هواپیمای بویینگ از آمریکاست. اما به گزارش خبرگزاریها، نمایندهای از سوی شرکت آمریکایی بویینگ در اجلاس یاد شده روز یکشنبه در تهران حضور نداشت. وزیر راه و شهرسازی گفت که دولت ایران با شرکت بویینگ مذاکرات اولیه در این مورد داشته و با سایر شرکتها نیز در حال مذاکره است.
آخوندی گفت: «به شرکت بوئینگ خیرمقدم میگوییم هرچند مدتهاست با آن ارتباطی نداریم.»
خرید هواپیما توسط کیش ایر
به موازات اقدام دولت برای توسعه صنعت هوانوردی ایران، شرکتهای هواپیمایی خصوصی ایرانی نیز به گسترش فعالیتهای خود پس از لغو تحریمها علاقه نشان میدهند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، “کیش ایر” که شرکت هواپیمایی خصوصی متعلق به سازمان منطقه آزاد کیش است، نیز در حال مذاکره با ایرباس است تا ۶ هواپیما از نوع A321 این شرکت را خریداری کند. این شرکت همچنین در حال بررسی خرید از شرکت برزیلی امبرائر است.
محمد علی سادات اخوی، مدیر عامل کیش ایر گفت: «ما در حال مذاکره با ایرباس برای خرید ۶ فروند A321 هستیم. قصد ما خرید ۱۰ فروند از آن است.»
سادات اخوی همچنین گفت که کیش ایر مایل است با شرکت برزیلی امبرائر وارد معامله شود.
آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم
Federation of Anarchism Era Social Media Pages
۱- آدرس تماس با ما
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکور - Anarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ – توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیستهای افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیستهای مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیستهای کابل