بنا بر گزارشات رسانه های مختلف , ترور و قتل وبلاگ نویس آتئیست بنگلادشی – آمریکایی که در روز پنجشنبه هفتم اسفند با ضربات چاقو و ساطور هنگامی که همراه با همسر وبلاگ نویس خود از نمایشگاه کتاب در دانشگاه داکا پایتخت بنگلادش بر می گشتند گروهی از مردان ناشناس، به آقای آبهیجیت و همسرش در حالی که به سمت یک چای فروشی کنار خیابانی شلوغ قدم میزدند آنها را محاصره کرده و دست کم دو نفر از مهاجمان با ساطور قصابی به آنها حمله کردند که آقای آبهیچیت به قتل رسید و همسر ایشان به شدت مجروح شدند. مهاجمان هنگام فرار از صحنه جنایت در ازدحام مردم گم شدند.
یک شاهد عینی می گوید:“من یک فرد ناشناس را دیدم که چاقویی را بیرون آورده و از پشت به سر و شانه او ضربه زد. من فریاد زده و از مردم کمک خواستم ولی هیچ کس برای کمک نیامد.”
شیبلی نومان، یک کمیسر پلیس به روزنامه محلی «پروتوم آلو» گفت گروهی به نام «انصار بنگال ۷» ( یا به نام گروه اسلامگرای موسوم به ” انصار الله بنگلادش” مسئولیت این قتل را بر عهده گرفته است.) که تاکنون شناخته شده نبودند، مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است. این گروه در حساب توئیتر خود نوشتهاند: «او (آبهیجیت رای) به دلیل اقداماتش علیه اسلام هدف قرار گرفت».
همزمان تعدادی از مدافعان آزادی بیان با تجمع در پایتخت بنگلادش این حمله مرگبار را محکوم کردند.
صدها دانشجو در داکا، پایتخت بنگلادش تجمع کردند تا به قتل این وبلاگنویس اعتراض کنند.
آبهیجیت رای , یکی از منتقدین وبلاگ نویس معروف افراطیگری مذهبی بود و خانواده و دوستانش گفتند که پیشتر نیز به دلیل نوشتههایش مورد تهدید قرار گرفته بود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در ادامه مینویسد: آبهیجیت رای موسس وبلاگ پرطرفدار «موکتو مانو» به معنای «اندیشه آزاد یا ذهن آزاد» است که مقالاتی درباره سکولاریسم، مسائل اجتماعی و علمی به زبان بنگالی منتشر میکرد.
به نظر میرسد که این وبسایت پس از وقوع حمله تعطیل شده است. آقای رای ماه ژانویه در مقالهای در فیسبوک با دفاع از آتئیسم، آن را «مفهومی منطقی علیه هر نوع اعتقاد غیرمنطقی و غیرعلمی» توصیف کرده بود.
آنوجیت، برادر کوچکتر آقای رای، گفت برادرش اوایل ماه فوریه از آمریکا به بنگلادش آمده بود و قرار بود ماه مارس به آمریکا بازگردد.
این تازهترین مورد از حملات علیه نویسندگان سکولار در بنگلادش در سالهای اخیر است.
در بنگلادش که اکثریت جمعیت ۱۶۰میلیونی (نود درصد جمعیت) آن مسلمان هستند، طی سالهای اخیر حملات مشابهی روی داده که اسلامگرایان تندرو مسئول آن هستند.
سال ۲۰۱۳ نیز احمد رجب حیدر، یک وبلاگنویس دیگر و از منتقدان افراطیگری مذهبی نزدیک خانهاش در شهر داکا توسط مهاجمان ناشناس ترور شد.
در سال ۲۰۰۴ همایون آزاد، نویسنده سرشناس و استاد دانشگاه داکا هنگام بازگشت از یک نمایشگاه کتاب مورد حمله قرار گرفت و به شدت رخمی شد.
باکی بلال، وبلاگنویس و یکی از دوستان آبهیجیت رای به تلویزیون «ایندیپندنت» گفت: آقای رای پیشتر نیز از طرف کسانی که از نوشتههای او ناراضی بودند تهدید شده بود و افزود: «او یک اندیشمند آزاده بود. آبهیجیت رای هندو بود اما نه تنها با اسلام تعصبآمیز بلکه با تمام تعصبات مذهبی مخالف بود».
پلیس می گوید مرگ آقای رای شباهت به قتل سال ۲۰۱۳ دارد.تهدید نویسندگان خداناباور به قتل در بنگلادش اتفاقی تازه نیست.
تسلیمه نسرین ، پزشک، نویسنده ، انسانگرایی سکولار نیز به خاطر نشر کتاب، نوشتە و مصاحبه ، بویژه در بارە اسلام و ضدیت آن با زنان و اجازه به مردان در تجاوز به دختران از سن ٩ سالگی و حالت های وحشتناکی از آزار و تجاوز به دختران کم سن و سال کە دیدە بود و آنها را بیان می کرد، مورد غضب بنیادگرایان اسلامی قرار گرفت و فتوای قتلش در اوایل دهه ۹۰ میلادی صادر شد که مجبور به ترک کشورش و اقامت در سوئد گردید.
گروەهای تندرو اسلامی در بنگلادش جزو اولین نیروهای واپسگرای اسلامی در جهان بودند که به فتوای قتل “سلمان رشدی” نویسند هندیالاصل تبعه انگلستان”آیات شیطانی” کە در ١۴فوریە ١٩٨٩ توسط خمینی جنایتکار تئوریسین داعش شیعه (داعشیعه)، لبیک گفتند و در تظاهراتهای خونین آنان چندین تن کشتە و مجروح و تعدادی کتابفروشی و مراکز نشر و پخش به آتش کشیدە شدند.
——————————————————————————————————————————————————————————————————-
سلام العبیدی در گفتگو با شبکه تلویزیونی المیادین درباره چگونگی ترور بوریس نمتسوف گفت: بوریس نمتسوف مخالف سیاسی برجسته روسی روز جمعه هشتم اسفند در مسکو به همراه همسرش در حال قدم زدن بر روی یکی از پل های نزدیک به کاخ کرملین بود که یک خودرو به وی نزدیک می شود و فردی از این خودرو خارج شده و چهار گلوله به پشت نمتسوف شلیک می کند و وی را به قتل می رساند. نمتسوف به خاطر جراحات وارده در مکان حادثه جان می بازد.
این سیاستمدار ۵۵ ساله،بنیانگذار حزب جمهوریخواه روسیه و از رهبران عمده مخالف کرملین در طی بیست سال گذشته محسوب می شد.
او که در دوره بوریس یلتسین وزیر انرژی و معاون نخست وزیر و مدتی نیز نایب رییس پارلمان این کشور و بارها نماینده مجلس بود، از منتقدان سرسخت ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه و سیاستهای او در اوکراین بود.
مرگ او همزمان شد با راهپیمایی اعتراضی مخالفان جنگ در اوکراین که آقای نمتسوف هم ساعاتی قبل از مرگش مردم را بری شرکت در آن دعوت کرده بود. این راهپیمایی قرار است روز یکشنبه (اول مارس) برگزار شود.
آقای نمتسوف در یکی از آخرین مصاحبههایش ( ۱۰ فوریه) گفته بود که می ترسد ولادیمیر پوتین او را به علت مخالفت با جنگ در اوکراین “بکشد”.
آقای پوتین ضمن محکوم کردن این اقدام، آن را قتلی از پیش طراحی شده و تحریک آمیز خوانده است.
آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم
Federation of Anarchism Era Social Media Pages
۱- آدرس تماس با ما
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکور - Anarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ – توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیستهای افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیستهای مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیستهای کابل