۳ ویدئو از شیماء الصباغ (ندای مصر ) که با اصابت گلوله‌ای پلاستیکی به صورت جان باخت

احمد توفنده

Text Size

شیماء الصباغ فعال حقوق زنان و عضو «ائتلاف مردمی سوسیالیست»، در پی اصابت گلوله‌ای پلاستیکی به صورت هنگام متفرق کردن تظاهراتی برای بزرگداشت انقلاب ۲۵ ژانویه مصر، کشته شد.

ویدئو صحبت های شیما الصباغ فعال حقوق زنان و از فعالین چپگرا در جمع معترضین ضد دولتی قبل از کشته شدن

ویدئو کشته شدن شیما الصباغ (مانند ندا آقا سلطان در حالی که خون از دهانش جاری است)  بر روی دستان همسرش قرار دارد.

در این ویدئو مجری برنامه خبر با توجه به زمان و قرار گرفتن فرد شلیک کننده به نام احمد موسی اعلام می کند وی قاتل شیما الصباغ است که در ویدئو به تصویر او اشاره می کنند .در این ویدئو شیما الصباغ در حالی که هنوز زنده است و در تظاهرات شرکت دارد و همچنین تصویر دهان پر از خونش دیده می شود .

۱۳۹۳۱۱۰۵۰۰۰۲۹۲_PhotoLindex

از میان کشته شدگان حداقل ۲ نفر زن هستند .سندوس ریدا ابوبکر ۱۷ ساله و شیما الصباغ، فعال چپ ۳۲ ساله که دارای یک فرزند است.

برای دیدن عکس ها و ویدئو های بیشتر می توانید به دیلی میل مراجعه کنید

به گفته ایرو نیوز “ در زد و خورد و درگیریها میان پلیس و مخالفان دولت در مصر دستکم یازده نفر (اما به گفته تلویزیون آلمان و رادیو زمانه بیش از ۱۵ نفر و «الجزیره» شمار کشته‌شدگان را حداقل ۲۰ نفر اعلام کرده اند.) جانشان را از دست داده اند و بیش از ۳۰ نفر زخمی شده اند.

مخالفانی که بخشی از آنها را اعضای احزاب چپ گرا و سکولار و بخشی دیگر را اسلام گراهای هوادار رییس جمهوری سابق مصر، محمد مرسی، تشکیل می دهند به منظور بزرگداشت سالگرد آغاز انقلاب هجده روزه مصر به خیابان آمدند.اغلب درگیریهای مرگبار، طی تظاهرات پراکنده مخالفان، در قاهره میان پلیس و تظاهرات کنندگان رخ داده است. در شمال قاهره یکی از نیروه ای پلیس در درگیری با معترضان خشمگین جان باخته است.

در مرکز قاهره پلیس با شلیک و استفاده از گاز اشک آور به مخالفانی که قصد حضور و راهپیمایی در میدان تحریر را داشتند حمله ور شد. درگیریهای متعددی هم در اسکندریه، در شمال مصر گزارش شده است.

بسیاری از چهره های مطرح مخالف دولت نظامیان در مصر، مرگ مخالفان در سالگرد انقلاب مصر را به معنای خاکسپاری انقلاب سال ۲۰۱۱ می دانند. ۲۵ ژانویه سال ۲۰۱۱ اعتراضها علیه حکومت مبارک آغاز شد و رییس جمهوری مصر را در یازدهم فوریه همان سال وادار به استعفا کرد.

در میان قربانیان درگیریهای دو روز گذشته، مرگ شیما صباغ، فعال چپ مصری اعتراضات زیادی را برانگیخته است. او در نزدیکی میدان تحریر قاهره با شلیک گلوله پلیس جان باخت. تصاویری از مرگ و لحظاتی پیش از آن در خبرگزاریها و شبکه های اجتماعی ثبت و باعث افزایش خشم مخالفان شده است. پیکر شیما صباغ بروی دست بسیاری از مخالفان روز یکشنبه تشییع و به خاک سپرده شد.”

درگیری‌ها در مصر بیش از ۱۵ کشته بر جای گذاشت

“شمار کشته‌شدگان امروز درگیری‌ها میان معترضان و نیروهای دولتی در مصر رو به افزایش است.

در حالی که منابع رسمی پیشتر از کشته شدن ۱۱ نفر خبر داده بودند، حالا خبرهایی از کشته شدن دست‌کم ۱۵ نفر مخابره می‌شود. این در حالی است که «الجزیره» شمار کشته‌شدگان را حداقل ۲۰ نفر اعلام کرده است.

امروز، ۲۵ ژانویه، سالگرد انقلاب مردم مصر در سال ۲۰۱۱ بود که به سرنگونی حکومت حسنی مبارک انجامید.

به گزارش «الجزیره»، در جریان اعتراض‌ها و راهپیمایی‌ها در سراسر کشور، دو نفر در پایتخت (قاهره)، دو نفر در مطریه (ناحیه‌ای در شمال شهر قاهره)، سه نفر در دمنهور، دو نفر در اسکندریه و دو نفر در جیزه کشته شدند.

درگیری میان معترضان و نیروهای امنیتی در حالی رخ داده است که از بامداد امروز (یک‌شنبه) این نیروها در مناطق حساس شهرهای مختلف مصر، از جمله در میدان تحریر قاهره مستقر شده‌ بودند.

الجزیره از قول مقام‌های رسمی مصر نوشته است که یک نفر از کشته‌شدگان در اسکندریه، پیش از آن‌که هدف نیروهای امنیتی قرار بگیرد، مشغول تیراندازی به پلیس بوده است. وزارت کشور مصر همچنین ادعا کرده که دو نفر از سه نفر معترض کشته شده در دمنهور، هنگام کار گذاشتن مواد منفجره کشته شده‌اند.

خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) هم در گزارش اخبار مصر نوشته است که این دو نفر «هنگام کار گذاشتن یک بمب در زیر یک دکل فشار قوی در استان البحیره مصر جان خود را از دست داده‌اند.»

در میان کشته شدگان نام یک زن نیز دیده می‌شود. سندوس ریدا ابوبکر ۱۷ ساله، یکی از قربانیان درگیری‌های مصر است که به گفته مقام‌های رسمی، تحقیقات درباره علت مرگ او ادامه دارد.

دیروز، شنبه ۲۴ ژانویه نیز شیما الصباغ، فعال چپ ۳۲ ساله، در حالی هدف گلوله قرار گرفت که عکس‌ها و ویدئو‌هایی از لحظه مرگ او در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

در این ویدئو‌ها، شیما الصباغ در کنار دیگر معترضان در حال راهپیمایی است. آنان پلاکارهایی در دست دارند و شعار معروف قیام سال ۲۰۱۱، «نان، آزادی، عدالت اجتماعی» را فریاد می‌زنند. در فیلم‌ صدای تیراندازی شنیده می‌شود و در تصویری دیگر، خانم صباغ، در حالی که خون از دهانش جاری است، در دستان همسرش حمل می‌شود.

یکی از مسئولان وزارت بهداشت مصر گفته است که «درگیری‌های امروز معترضان با نیروهای امنیتی در سراسر کشور، تاکنون ۲۲ زخمی نیز برجای گذاشته است.»

از جمله گروه‌هایی که مردم را برای شرکت در راهپیمایی‌های اعتراضی امروز دعوت کرده بودند، می‌توان به گروه‌های اسلام‌گرا از جمله اخوان‌المسلمین اشاره کرد.”

 

 

آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم

Federation of Anarchism Era Social Media Pages



۱- آدرس تماس با ما 
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ –  توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیست‌های افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیست‌های مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیست‌های کابل