آغاز «عملیات ضدتروریستی» اوکراین و هشدار روسیه به اوکراین و شروع عملیات نظامی دولت اوکراین در شرق کشور

24.04.2014

Text Size

کریمه :

در تاریخ ۶ مارس ۲۰۱۴ نمایندگان پارلمان شبه جزیره کریمه به اتفاق آرا به پیوستن به روسیه رای دادند. در ۱۱ مارس ۲۰۱۴ اعلامیه استقلال کریمه و سواستوپل منتشر شد و در ۱۶ مارس یک همه‌پرسی از مردم کریمه برای پیوستن به روسیه برگزار گردید و نهایتاً ۹۳٪ شرکت کنندگان در همه پرسی به الحاق این شبه جزیره به به جدایی این شبه جزیره از اوکراین و الحاقش به روسیه رأی مثبت دادند. روسیه رأی مثبت دادند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در روز ۱۸ مارس رسما سند الحاق کریمه به روسیه را امضا کرد و کریمه را جزء جدایی ناپذیر روسیه خواند.

ترانس نیستریا :

پس از پیوستن شبه جزیرۀ کریمه در جنوب اوکراین به روسیه، ترانس نیستریا نیز خواهان پیوستن به این کشور است. ترانس نیستریا که منطقه ای خودمختار در شرق مولداوی است، از سال ۱۹۹۰ اعلام استقلال کرد. ترانس نیستریا که بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بود، به دلیل نگرانی از پیوستن مولداوی به رومانی بعد از فروپاشی شوروی، اعلام استقلال کرد. این امر به تنش در این منطقه و درگیری نظامی میان جدای طلبان ترنس نیستریا با نیروهای نظامی مولداوی منجر شد که در جریان آن، دو هزار نفر کشته شدند.استقلال ترانس نیستریا که تحت عنوان “جمهوری پردنیسترویایی مولداویایی” شناخته می شود، تنها از سوی دو جمهوری خودمختار ابخازی و اوستی به رسمیت شناخته شده است.این باریکۀ ارضی در غرب اوکراین و شرق مولداوی قرار دارد و هنوز بعد از قریب به گذشت ۲۴ سال از اعلام استقلال یکجانبه، توسط هیچیک از کشورهای عضو سازمان ملل متحد برسمیت شناخته نشده است. ۳۰ درصد از جمعیت این کشور را روس ها تشکیل می دهند و ۶۱ درصد دیگر از مولداوها و اوکراینی تبارها تشکیل شده است.در سال ۲۰۰۶، پیوستن این منطقه به روسیه به همه پرسی گذاشته شد و ۹۷ درصد از جمعیت ترانس نیستریا در آنزمان، موافق این الحاق بودند.بعد از اینکه بحران اوکراین آغاز شد، در روز هجدهم مارس، از دوما، مجلس سفلای پارلمان روسیه خواسته است امکان پیوستن به فدراسیون روسیه را بررسی کند.ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری فدراسیون روسیه جمعه هفته گذشته گفته بود که مردم منطقه ترانسنیستریا واقع در شرق مولداوی باید «حق تصمیم گیری بر سرنوشت خود» را داشته باشند.

شرق اوکراین :

مدتی پس از اعلام الحاق کریمه به روسیه , شبه نظامیان حامی روسیه کنترل ساختمانهای دولتی و شهرداریها را در بسیاری از مناطق شرقی و جنوب شرقی اوکراین به دست گرفتند و پرچم روسیه را بر فراز آنها برافراشتند.

پس از فرمان رئیس جمهور موقت اوکراین جهت از سرگیری «عملیات ضدتروریستی» سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه هشدار داد اگر منافع کشورش در اوکراین به خطر بیافتد روسیه به همان صورتی که در بحران گرجستان در سال ۲۰۰۸ عمل کرد واکنش نشان خواهد داد.شش سال پیش، پس از آنکه مسکو دو منطقه طرفدار روسیه در گرجستان یعنی اوستیای جنوبی و ابخازی را به عنوان مناطق مستقل به رسمیت شناخت جنگ پنج روزه ای بین نیروهای روس و گرجستان در گرفت. روسیه با اعزام نیرو و تجهیزات نظامی به نیروهای گرجی پاسخ داد و به قسمتی از گرجستان حمله کرد.پس از رسیدن به صلحی ناپایدار و پایان درگیری‌ها، دیمتری مدودف در نطقی تلویزیونی، استقلال جمهوری‌های اوستیای جنوبی و آبخازیا را به رسمیت شناخت. دوما روسیه نیز پس از این سخنان مدودف، رأی به استقلال این دو منطقه داد.

روز چهارشنبه، ٢٧ فروردین (١٦ آوریل)، مقامات اوکراینی اعلام کردند که نیروهای دولتی در نخستین مرحله از عملیات “ضد تروریستی” علیه شبه نظامیان مسلح طرفدار روسیه، یک فرودگاه نظامی واقع در شهر کراماتورسک، در استان دونتسک در شرق این کشور را از نیروهای دشمن پاکسازی کرده و کنترل آن را باز پس گرفته‌اند.

روز پنجشنبه اولکساندر تورچینوف، رییس دولت موقت اوکراین صبح امروز در پارلمان این کشور اعلام کرد که شهرداری “ماریوپول” و چند ایستگاه کنترل طرفداران مسلح روسیه در شرق اوکراین، به تصرف نظامیان این کشور درآمده است اما ساعاتی بعد خبر رسید که نیروهای دولتی این ایستگاه های کنترل در شهر اسلوویانسک را ترک کرده اند و جدایی طلبان طرفدار روسیه به این اماکن برگشته، مشغول تحکیم موقعیت خود هستند.

جنگ پنج روزه نیروهای روسیه با گرجستان در سال ۲۰۰۸:

جنگ در اوستیای جنوبی در اوت ۲۰۰۸ پس از روز‌ها نبرد سنگین میان نیروهای گرجی و استقلال‌طلبان اوستیای جنوبی آغاز شد.برای مدت ۵ روز نیروهای دو کشور روسیه و البته جدایی طلبان اوستیای جنوبی و ابخازستان از یک سو و گرجستان از سوی دیگر در زمین، دریا و هوا بر سر اوستیای جنوبی درگیر شدند.

 

 

 

 

آدرس و اسامی صفحات مرتبط با فدراسیون عصر آنارشیسم

Federation of Anarchism Era Social Media Pages



۱- آدرس تماس با ما 
asranarshism@protonmail.com
info@asranarshism.com
۲- عصر آنارشیسم در اینستاگرام
۳- عصر آنارشیسم در تلگرام
۴- عصر آنارشیسم در توئیتر
۵ – فیسبوک عصر آنارشیسم
۶ – فیسبوک بلوک سیاه ایران
۷ – فیسبوک آنارشیستهای همراه روژاوا و باکورAnarchists in solidarity with the Rojava
۸ – فیسبوک دفاع از زندانیان و اعدامیان غیر سیاسی
۹ – فیسبوک کارگران آنارشیست ایران
۱۰- فیسبوک کتابخانه آنارشیستی
۱۱ – فیسبوک آنارشیستهای همراه بلوچستان
۱۲ – فیسبوک هنرمندان آنارشیست
۱۳ – فیسبوک دانشجویان آنارشیست
۱۴ – فیسبوک شاهین شهر پلیتیک
۱۵ – فیسبوک آنتی فاشیست
۱۶- تلگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۷ – اینستاگرام آنارشیستهای اصفهان و شاهین شهر
۱۸- تلگرام آنارشیستهای شیراز
۱۹ – تلگرام ” جوانان آنارشیست ”
۲۰ - تلگرام آنارشیستهای تهران
۲۱ – اینستاگرام جوانان آنارشیست
۲۲ – گروه تلگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۳ –  توییتر اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران - The Anarchists Union of Afghanistan and Iran
۲۴ – فیسبوک اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۵ – اینستاگرام اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۶ – کانال تلگرام خودسازماندهی مطالب گروه اتحاديه آنارشیست‌های افغانستان و ايران
۲۷ – گروه تلگرام خودساماندهی مطالب گروه اتحادیه آنارشیستهای افغانستان و ایران
۲۸– اینستاگرام آنارشیستهای بوکان - ئانارکیستە کانی بۆکان
۲۹- کانال تلگرام کتابخانه شورشی
۳۰- کانال تلگرام ریتم آنارشی
۳۱- تلگرام آنارشیستهای اراک
۳۲- تلگرام قیام مردمی
۳۳- ماستودون عصرآنارشیسم
۳۴- فیسبوک آنارشیست‌های مزار شریف
۳۵- فیسبوک آنارشیست‌های کابل